CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Încearcă să faci esență de portocale acasă și vei fi încântată de rezultat. Îți trebuie 5 portocale mari și alcool alb pur sau puțină votkă de foarte bună calitate, care să nu miroasă a drojdie sau a fructe dospite.

Tot ce ai nevoie pentru esență de portocale

5 portocale mari: alege doar portocale de origine controlată, bio, fără pesticide și diverse alte substanțe folosite în agricultura intensivă.

50 ml votkă de bună calitate/ alcool alb de bună calitate

Este foarte importan ca portocalele tale să fie bio, pentru că citricele se numără printre fructele cel mai des stropite cu substanțe toxice, iar coaja lor conține prea multe substanțe iritante și periculoase pentru organism.

În plus, portocalele de origine bio sunt mult mai parfumate!

Cum se obține esența de portocale

Procedeul este foarte simplu, doar că trebuie să ai răbdare câteva luni!

Spală bine portocalele și dă coaja pe răzătoare. Ai grijă să nu răzuiești partea albă de la interiorul coajei pentru că este amăruie și va distruge aroma esenței.

O bună esență de portocale se obține doar din coaja subțire și portocalie. Pune apoi coaja de la cele 5 portocale răzuite într-o sticluță cu dop cu filet. Toarnă cele 50 ml de votkă/alcool și așteaptă cel puțin 3 – 4 luni să își lase aroma și parfumul.

Ține sticluța la rece și agită conținutul din când în când. Apoi strecoară esența și vei obține un lichid fin, clar și aromat, cu un parfum minunat de portocale.