CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Este foarte important să folosești doar parmezan sau pecorino pentru coșulețe din parmezan. Ambele sunt brânzeturi foarte tari, cu un conținut ridicat de grăsime și foarte puțină umiditate.

Cumpără parmezan deja ras fin din comerț, pentru că acasă va fi mai greu să îl dai pe răzătoare. Dintr-o punguță de 100 g de parmezan ras, care costă în medie 10 lei, eu am făcut 7 coșulețe pentru aperitive.

Iată de ce ai nevoie

Pe lângă brânza care este materia primă, îți mai trebuie o hârtie de copt siliconată, de bună calitate, să nu se lipească deloc parmezanul de ea.

Mai ai nevoie de un cuptor cu microunde, setat la temperatură ridicată și de mici boluri din sticlă sau pahare. Alege bolurile în funcție de cât de mari vrei să fie coșulețele tale pentru aperitive.

Metoda cea mai simplă să faci coșulețe din parmezan

Taie o bucată rotundă de hârtie de copt, așa cum vezi și în clip, după forma farfuriei din cuptorul cu microunde.

Pune două linguri cu vârf de parmezan ras în centrul farfuriei, pe hârtia de copt și împrăștie brânza cu o linguriță în formă rotundă. Cu cât este stratul mai subțire și mai fin, cu atât ies coșulețele mai delicate.

Apoi pune parmezanul la cuptor timp de 7 – 10 secunde, să se topească bine. Scoate farfuria și, cât timp parmezanul este fierbinte, modelează-l pe un bol sau un pahar de sticlă întors cu fundul în sus. Apasă bine pe toate părțile ca parmezanul să ia forma dorită.

Lasă-l să se răcească 5 – 6 minute la temperatura camerei, apoi desprinde hârtia de copt, care se separă cu ușurință de pereții coșulețului.

Din 100 g parmezan, în 30 de minute, vei reuși să faci aproximativ 7 – 8 coșulețe pentru aperitive. Poți pune în ele măsline, roșii cherry, salată de icre, salate de legume cu maioneză sau mezeluri tăiate fin.

Parmezanul este o brânză dură și coșulețele vor fi rezistente, astfel că le poți umple cu ce dorești!

imagine: Libertatea pentru femei

Vezi şi aperitive rapide fără foc!