CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Folosește urzici crude la salata ta de primăvară să beneficiezi de toți nutrienții și de mineralele pe care le conțin. Urzicile fragede, care apar prin păduri și prin fânețe în luna aprilie, au un conținut ridicat de vitamina A, vitamina C, vitamina K, magneziu, potasiu, fosfor, calciu și fier.

Cum să faci salata de urzici crude

Urmărește clipul nostru și vezi cât de ușor este să pregătești salata de urzici crude, fără să te usture când o consumi.

Înainte de toate, trebuie să speli foarte bine urzicile, să le ții la înmuiat un sfert de oră în apă rece, pentru a scăpa de toate firele de nisip și pământ ascunse printre frunze. După ce le-ai clătit foarte bine în mai multe rânduri de apă, urzicile se aleg și se rup doar frunzele fragede.

Frunzele de urzici crude se pun într-un castron cu sare și o lingură de oțet și se pasează ușor cu furculița. Oțetul combate acidul care ustură și urzicile vor fi ușor de consumat și în stare crudă.

Pont! Dacă nu suporți prea bine gustul de oțet, după ce ai scurt oțetul din urzici, le poți spăla cu un jet de apă rece și gustul de oțet aproape că dispare.

Cu ce să combini urzicile pentru salată

După ce au stat cel puțin 10 – 15 minute în oțet, se scurge tot oțetul, se adaugă ulei și se amestecă bine.

Urzicile sunt pregătite pentru salată și le poți adăuga la salata de verdețuri cu spanac, ceapă verde și salată verde. Mai poți adăuga ridichi crocante și dulci. Sau poți adăuga brânză telemea și ouă fierte, care merg atât de bine cu urzicile crude.

Dintre verdețurile de primăvară care ar merge bine cu urzicile ar mai fi și frunzele de untișor sau frunzele fragede de păpădie.   

imagine: Libertatea pentru femei/ Adina Stănilă