Este foarte ușor să faci roșiile cherry uscate pentru sezonul rece, să le depozitezi în borcane în cămară și să le folosești pentru paste, pentru un sos picant sau pentru un rizotto delicios.

Ingredientele de care ai nevoie:

  • 1 kg roșii cherry
  • Ulei de măsline
  • Busuioc uscat
  • Sare
  • Usturoi

Cum se pregătesc la cuptor roșiile uscate

Cumpără roșii cherry bine coapte, dulci și aromate. Spală bine roșiile înainte, lasă-le să se usuce la temperatura camerei, apoi taie-le în jumătăți și pune-le pe un grătar de inox deasupra unei tăvi de cuptor.

Se usucă în cuptor, de preferat cuptor electric, la o temperatură de 70°C timp de aproxomativ 8 ore. Uscarea durează destul de mult până când pulpa roșiilor este bine deshidratată.

După ce sunt bine deshidratate, roșiile sherry uscate se pun într-un bol mare, se amestecă cu sare, busuioc uscat mărunțit și felii de usturoi subțiri sau pudră de usturoi.

Apoi se așază în borcane, cât mai bine presate și deasupra se toarnă ulei de măsline.

Câteva trucuri utile pentru roșiile cherry uscate

Pentru a economisi gaz sau curent electric la cuptor, roșiile se pot lăsa la soare, în miezul zilei, cât timp soarele este foarte puternic. Se așază pe un grătar și se lasă să se usuce în mod natural. Apoi, procesul de deshidratare se continuă în cuptor în 5 ore.

În borcan nu trebuie să rămână aer. Se presează roșiile uscate, se toarnă ulei treptat și cu o linguriță se scot toate bulele de aer.

Borcanele se închid etanș și se păstrează la rece, în cămară sau la frigider.

Dacă roșiile nu sunt suficient de bine uscate, borcanele se sterilizează într-o oală cu apă timp de 10 minute, după ce a început să clocotească apa.