Cea mai rapidă metodă să faci chipsuri din cartofi la microunde este să îi feliezi cu o răzătoare profesională, care poate face felii foarte subțiri. Doar cu un cuțit de bucătărie este greu să obții felii atât de subțiri de cartofi pentru a face chipsuri subțiri și crocante.

Ce soiuri de cartofi sunt potrivite pentru chipsuri

Cei mai buni și gustoși cartofi pentru chipsuri sunt cartofii roșii cu coaja subțire.

Se spală bine cartofii folosind un burete fin, pentru a fi sigură că se curăță și cele mai fine granule de nisip.

Se clătesc în mai multe ape și apoi se feliază cu o răzătoare pentru a obține felii foarte subțiri.

Cum să faci rapid chipsuri de cartofi la microunde

Se așază apoi feliile de cartofi pe platouri întinse care pot fi folosite la microunde și se tamponează cu șervețele de hârtie, să nu fie umede. Apoi se pulverizează cu puțin ulei, cu sare și condimente după gust.

Pune platourile la microunde, la putere maximă, timp de 2 minute.

Oprește cuptorul și cu ajutorul unui clește pentru cuburile de gheață întoarce fiecare felie de cartof pe partea cealaltă.

Pornește iar cuptorul și lasă chipsurile să se coacă bine încă 2 sau 3 minute.

Chipsurile încep să se prăjească, devin maronii pe margine și crocante. După cele 2 sau 3 minute, oprește cuptorul, deschide ușa și lasă chipsurile să se răcească definitiv înainte de a le pune într-un bol.

Vei obține cele mai bune chipsuri din cartofi la microunde, crocante, delicioase, numai bune de servit cu diverse sosuri de iaurt sau paprika. Și sunt mai sănătoase decât cele din comerț care conțin mai multă sare, mai multă grăsime și conservanți.

foto: Shutterstock