Pentru cei care vor un strop de răcoare în dormitor seara, după o zi fierbinte, dar nu vor să folosească aerul condiționat, există câteva soluții simple. Poate că nu sunt la fel de eficiente ca un aparat, dar nici nu te costă nimic.

Pune așternuturile în frigider

Nu râde! Când toată ziua a ars soarele și casa este încinsă, seara este o binecuvântare să te întinzi într-un pat răcoros. Pune cearșaful într-o pungă curată la congelator pentru câteva ore înainte de culcare. Întinde-l pe pat seara târziu și vei avea parte de un strop de răcoare în dormitor.

Fă un duș cu apă rece

Încearcă să te răcorești cu un duș cu apă pe cât de rece poți tu să suporți. Este suficient să folosești apa rece doar pentru picioare și te vei simți mai înviorată. Dușurile cu apă fierbinte pe caniculă nici nu sunt indicate pentru sănătatea ta!

Un cearșaf umed la geam

Seara târziu, după apusul soarelui, poți pune în fereastra larg deschisă un cearșaf bine umezit cu apă rece. Ai grijă să îl storci bine! Vei simți imediat că aerul din cameră se schimbă, iar de afară vine o briză mai răcoroasă.

Gheață și ventilatoare

Dacă ai loc în congelator să faci o cantitate mare de gheață, nu te sfii! Nu te costă nimic! Pune apoi multe cuburi de gheață într-un bol larg, în fața unui ventilator  mare de birou. Ventilatorul va antrena aerul care se va răcori trecând peste cuburile de gheață și cel puțin o vreme vei avea parte de un pic de răcoare în dormitor.

sursa foto: 123rf.com