CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Ouăle decorate de Paște, cu hârtie de șervețel, sunt, poate, cel mai simplu de făcut. Nu ai nevoie de cine știe ce instrumente, nu ai nevoie de vopsea sau de oțet și ulei. Ai nevoie doar de puțin timp și de bună dispoziție.

Albușul se folosește drept adeziv, iar când se usucă întărește coaja oului, astfel că, cine ciocnește la masa de Paște cu aceste ouă, are cele mai multe șanse să câștige!

Ouăle decorate cu tehnica șervețelului pot fi făcute și cu două sau trei zile înainte de Sărbătoare și pot fi ținute le frigider.

Ce îți trebuie pentru ouăle decorate cu șervețele

Ouă albe, curate, spălate și fierte bine înainte.

Câteva șervețele cu modele cât mai colorate, cu elemente de Paște sau cu desene moderne.

Un ou crud de la care vei folosi doar albușul.

Un bol, o pensulă fină și o forfecuță.

Iată cum să decorezi ouăle inedite cu șervețele

Se sparge oul crud, se separă albușul de gălbenuș și se pune într-un bol sau într-o ceșcuță de cafea. Albușul se bate un pic cu o furculiță să fie cât mai omogen și ușor de aplicat.

Se aleg șervețele din hârtie de calitate, realizate din trei straturi de hârtie. Șervețelele obișnuite nu sunt recomandate deoarece hârtia este mai moale și se rupe când încerci să o lipești de coaja oului.

Se folosește o pensulă fină, de preferat o pensulă din trusa de machiaj sau din trusa de desen a copiilor.

Se taie un dreptunghi din șervețel cu dimensiunile aproximative de 18 pe 7 centimetri și se separă straturile de hârtie. Se înlătură straturile albe și se păstrează doar stratul superior al șervețelului, cel pe care sunt imprimate desenele.

Dreptunghiul de hârtie se așază pe ou și se întinde cu pensula înmuiată în albuș. Se apasă ușor cu pensula să nu rămână goluri mari de aer, dar cu grijă, să nu rupi hârtia.

La capete se taie hârtia în exces cu o foarfecă și se aplică mai mult albuș să se lipească bine.

Ouăle decorate se lasă la uscat aproximativ 3 ore la temperatura camerei, după care pot fi ținute la frigider în cofrag de carton.

foto: Libertatea pentru femei