CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Pentru orice limonadă se pregătește mai întâi siropul din miere și lămâie, așa cum vezi și în clipul nostru. Mierea se dizolvă mult mai ușor în sucul de lămâie, decât în apă. După ce s-a dizolvat mierea complet, se adaugă apă plată sau apă minerală.

Ce îți mai trebuie pentru o limonadă parfumată

Dar mierea și lămâia nu sunt singurele ingrediente dintr-o limonadă cu adevărat bună. Ai văzut ce parfumate sunt limonadele la terase. Îți mai trebuie frunze proaspete de mentă și suc concentrat de vișine, de căpșune sau de fructe de pădure, pentru a obține o culoare roz apetisantă și o aromă deosebită.

Pregătește separat alt pahar mare, cu multe cuburi de gheață, toarnă siropul de fructe peste gheață, apoi limonada din miere și rupe câteva frunze de mentă.

Agită puțin cu un pai și gustă! Este cu adevărat deosebită și merită să pregătești limona aceasta toată vara, mai ales pe caniculă.

Dacă nu ai sirop din fructe de pădure, poți folosi zeama de la dulceața din fructe de pădure sau de la dulceața de vișine. Nu este deloc o limonadă costisitoare, dar este delicioasă și merită tot efortul!

Un truc util

Frunzele de mentă se rup întotdeauna cu degetele, nu se taie și nici nu se mărunțesc cu cuțitul.

Folosește mentă proaspătă, cultivată de tine în grădină sau la ghiveci în balcon, pentru că aroma este inconfundabilă.

imagine: Adina Zamfir/ Libertatea pentru femei