CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Sunt pline magazinele vara de tot felul de aparate și soluții care țin țânțarii la distanță. Dar multe dintre ele sunt eficiente în spațiile închise. În curte, lângă balansoarul pe care stai seara sau în chioșcul de lemn ori pe terasă, instalațiile pe bază de curent sau soluții repelente nu fac față avalanșei de țânțari. Ai putea încearca soluția cu drojdie pentru a face singură o capcană pentru țânțari, ieftină și eficientă.

Obiectele de care ai nevoie

  • O sticlă de plastic de 2 litri goală
  • Un cub de drojdie
  • O lingură de zahăr
  • O cană cu apă caldă

Cum să faci singură o capcană pentru țânțari

Taie o treime din partea de sus a sticlei. În sticla care ți-a rămas, pune apa caldă, zahărul și drojdia și amestecă ușor, să se dizolve drojdia.

Partea de sus a sticlei se întoarce cu gâtul în jos și se introduce în sticla în care ai pus soluția de drojdie.

Capcană pentru țânțari este gata! Ea este destul de eficientă în grădină sau în spațiile libere, să o ții la distanță de aproximativ doi metri de tine. Drojdia începe să fermenteze și mirosul ei, precum și dioxidul de carbon pe care îl eliberează, va atrage țânțarii care vor pica în sticlă, fără să mai poată ieși la suprafață.

În loc să se adune toți țânțarii în jurul picioarelor tale, vor fi atrași de capcana cu drojdie și vei scăpa de ei. Dacă mai folosești și un aparat electric pentru îndepărtarea lor, atunci poți sta seara liniștită în balansoarul din curte, fără să te mai piște insectele.

O astfel de capcană pentru țânțari poate fi folosită și ziua pentru muște sau viespi.