Covoarele și cuverturile în dungi

Dacă ești adepta interioarelor moderne, trebuie să știi că dungile nu se demodează niciodată, dacă sunt folosite acolo unde trebuie. Un covor cu dungi sau linii zvelte, orientate pe lățimea camerei vor crea senzația de spațiu, ca și cum camera respectivă ar fi mai lată.

Ascunde cablurile și aparatura de mici dimensiuni

Montează pe lângă pereți și pe lângă tocurile ușilor plinte în spatele cărora poți ascunde cablurile. Sunt flexibile, se găsesc în diverse nuanțe și sunt ușor de montat, dacă ești atentă la instrucțiuni. De asemenea, aparatura de mici dimensiuni precum receiver-ul de semnal sau dvd player-ul pot fi puse într-o comodă îngustă cu uși, pentru a le camufla. Deși sunt obiecte mici, ele încarcă vizual spațiul din cameră și crează senzația de aglomerare.

Alege culori deschise pentru întreaga cameră

Zugrăvește pereții în culori deschise și pastelate, iar pentru peretele cel mai bine luminat de ferestre alege o nuanță mai închisă, ca să dai volum camerei. De asemenea, este indicat să vopsești tavanul în alb și să continui cu alb și mai jos, pe pereți, până la 15 sau 20 de centimetri. Astfel, camera va părea mai înaltă și mai bine luminată.

Mobilier minimalist pentru spațiu

Renunță la dulapurile și bibliotecile masive, înalte până în tavan sau la mobilierul închis la culoare. Alege mobilă modernă, de dimensiuni reduse, dar funcțională, și scapă de vechiturile inutile. Piesele de mobilier joase vor da senzația că este mai mult spațiu în jurul lor, iar camera va părea mai aerisită. Este indicat să alegi culoarea mobilei și a parchetului în nuanțe plăcute și deschise, ca să pară camera mai bine luminată. Pentru contrast, folosește câteva obiecte decorative de efect în culori tari.