CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Mărțișoarele realizate manual sunt deosebit de apreciate în ziua de azi. Elementele tradiționale simple precum trifoiul, ghiocelul, inima sau ciucurașii albi și roșii se numără printre mărțișoarele cu cele mai profunde semnificații.

Iată cum poți să faci și singură sau împreună cu copiii tăi mărțișoare inimioare, folosind doar câteva bucățele de folie din aluminiu. Pe lângă folie, mai ai nevoie de fire groase de lână sau din PNA roșii și albe și de fire de mărțișor din mătase.

Dacă ești talentată la croșetat, după ce modelezi cerculețele și inimioarele din folie de aluminiu, așa cum poți vedea în clipul de mai sus, le poți lucra cu o croșetă mai groasă, pentru a da volum mărțișoarelor. Dar, dacă nu ești îndemânatică la croșetat, este suficient să le înfășori firele de lână și vei obține un mărțișor delicat și de efect.

Cum se realizează simplu mărțișoare inimioare din aluminiu

Rupe o bucată din folia de aluminiu cât un semn de carte, împăturește-o de mai multe ori pe lungime și răsucește-o între degete pentru a obține un cerculeț sau un inel, așa cum vezi în clipul de mai sus.

Poți folosi două inele simple, să le îmbraci în fire albe și roșii, sau le poți modela sub formă de inimioare. La final, prinde inimioarele cu fir de mătase pentru mărțișoare și le poți dărui cuiva drag de 1 Martie.

Descoperă aici cum poți să faci cel mai simplu mărțișor cu ciucurași folosind o furculiță!

imagine și foto: Libertatea pentru femei