CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Maioneza perfectă, ușoară, gustoasă, pufoasă, bună pentru salate, sandviciuri sau cartofi prăjiți se poate face cu lapte de soia, fără ouă, fără grăsimi grele, fără colesterol. Ține cont că este și o maioneză bună în post.

Mai sunt câteva rețete de maioneză de post, cu pufuleți, cu muștar sau cartofi fierți, dar maioneza cu lapte de soia mi se pare cea mai gustoasă. Merită să încerci și să te convingi.

Este important să cumperi un lapte de soia de calitate, din culturi bio, ulei rafinat de floarea soarelui pentru salate, mai fin și cu un gust mai catifelat, lămâie, piper alb și muștar.

Laptele de soia are o valabilitate de aproape 1 an de zile, astfel că îl poți folosi la maioneză timp îndelungat, oricând ai nevoie, chiar dacă nu îl consumi ca atare sau în alte preparate.

Cum se prepară maioneza perfectă fără colesterol

Se folosește întotdeauna cantitatea dublă de ulei față de laptele de soia. Astfel, dacă vrei să faci maioneză pentru un castron mare de salată de beouf, poți face maioneză din 250 ml de lapte de soia și 500 ml de ulei rafinat de floarea soarelui.

Se mai adaugă zeama de la o lămâie, câteva linguri de muștare, sare și piper alb măcinat fin.

Urmărește clipul nostru cât de simplu este să pregătești maioneza perfectă din lapte de soia, dacă ai un mixer vertical. Într-un minut este gata!

Laptele de soia și beneficiile lui majore

Laptele de soia este o băutură tradițională sănătoasă în China și în multe alte state asiatice. Chiar dacă soia modificată genetic este controversată, laptele obținut din culturi bio de soia este bun pentru organism și conține nutrienți importanți.

Laptele de soia este bogat în proteine, izoflavone și fitoestrogeni, care pot preveni apariția cancerului. Nu conține colesterol, în schimb are grăsimi bune, ușor de asimilat, dar și fibre, săruri minerale și procente reduse din anumite vitamine precum cele din complexul B.

Pe de altă parte, laptele de soia nu conține lactoză și este recomandat persoanelor care au intoleranță la această substanță și la laptele gras de vacă.

imagine: Adina Stănilă/Libertatea pentru femei