CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

 

Pentru această rețetă spornică și rapidă de maioneză la cană îți trebuie un mixer vertical sau pasator vertical, cum mai este numit. Este unul dintre cele mai utile aparate din bucătărie și poți face cu el tot felul de creme și sosuri pentru fripturi, poți pasa rapid legume și fructe și poți obține mult râvnita maioneză fără să mai freci gălbenușurile cu lingura minute întregi.

Înainte să descopăr rețeta asta, pierdeam câte o jumătate de oră să fac maioneza, ba o mai și tăiam și trebuia să cumpăr alta din magazin. În plus, foloseam câte trei sau patru gălbenușuri să obțin o cantitate mai mare pentru salatele mele de Crăciun.

Cu mixerul vertical, e suficient un gălbenuș sau două și iese o cantitate mult mai mare de maioneză pufoasă și spornică.

Cum să faci maioneză la cană ieftin și rapid!

Folosește ingredientele obișnuite, adică un gălbenuș sau două, o ceașcă de ulei, o linguriță de muștar, zeama de lămâie și puțină sare.

Așa cum vezi în clipul nostru de mai sus, pui toate ingredientele în același timp într-o cană de plastic și le mixezi cu viteza a doua a mixerului. Nu opri mixerul până când nu se formează maioneza și nu este încorporată toată cantitatea de ulei.

Ce avantaje are această rețetă

În primul rând, vei face maioneza mult mai repede. Într-un minut se mixează toate ingredientele! În al doilea rând este mai ieftină deoarece poți obține o cantitate suficientă pentru o salată dintr-un singur gălbenuș.

Și nu în ultimul rând, maioneza este bine legată, datorită sucului de lămâie și a vitezei la care sunt mixate ingredientele. Nu se taie, nu se strică, este pufoasă și ține câteva zile în frigider.

Poate fi amestecată cu ketch-up, cu muștar sau cu sos picant pentru friptură fără riscul de a se înmuia.

foto: 123rfcom

imagine: Libertatea pentru femei

Iată și cum faci cea mai bună maioneza de casa