Paharele din carton sau din plastic pot fi reciclate și transformate în steluțe, în flori sau globuri strălucitoare pentru pomul de iarnă.

Este o muncă frumoasă care te provoacă să fii creativă și care te ajută să te joci cu copii și să înveți să fie mai îndemânatici.

Pasul 1. Cum faci steluțe din pahare

Clătește paharele folosite, lasă-le să se usuce, apoi taie marginea dură. Taie apoi câte 5 sau 6 fâșii simetrice pe lungime și la fiecare taie vârfurile ascuțite, așa cum vezi în prezentarea video.

Vei obține o stea simplă, dar frumoasă, pe care o poți vopsi în orice culoare, în auriu sau argintiu și o poți decora cu paiete sau cu mărgele. Este una dintre cele mai simple decorațiuni de Crăciun pe care o poți face cu cei mici.

Pasul 2. Decorațiuni de Crăciun sub formă de flori

Florile cu multe petale, vopsite în argintiu, pot fi decorațiuni de Crăciun cu mult bun gust și foarte atrăgătoare. Pentru ele trebuie să folosești niște pahare de carton mai înalte. Taie rama dură și apoi taie pe lungime fâșii înguste cât mai simetrice.

Prinde apoi fiecare fâșie cu ață pe spatele paharului, așa cum vezi în filmul de prezentare, și vei obține o sferă sau un glob ingenios. Dacă aplatizezi sfera, vei obține flori spectaculoase.

Și acestea pot fi vopsite și decorate după imaginația ta. Pune-le agățători dintr-un fir argintiu, să le prinzi mai ușor pe crengile bradului.