CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Urmărește clipul nostru să vezi ce simplu este să faci un sos de vară delicios, răcoritor, foarte simplu și foarte ieftin. Nu îți trebuie decât mărar, usturoi proaspăt, puțină lămâie și două linguri de ulei și sare după gust.

Toate aceste ingrediente se toată mărunt și se amestecă într-o cană de iaurt acrișor. Sosul va fi delicios cu friptură de pui sau de porc la grătar, cu legume la grătar, cu ciuperci sau pur și simplu cu pâine țărănească, bine coaptă.

Cum să pregătești cel mai simplu sos de vară

Mărarul și usturoiul se toacă mărunt, dacă nu le dai prin robot. Eu îndepărtez doar cozile groase de la firele de mărar și apoi îl pun la mixer, alături de usturoi, două linguri de ulei, o lingură de zeamă de lămâie și sare.

Mixez totul cu mixerul vertical până obțin o pastă consistentă. Prefer să pregătesc o cantitate mai mare de pastă din mărar și usturoi pentru că o împart în cutia pentru cuburi de gheață și o țin la congelator câteva luni.

Pasta de mărar și usturoi se ține la congelator

Când mi-e poftă, scot un singur cubuleț de pastă de mărar, îl încălzesc 10 secunde la cuptorul cu microunde și îl amestec cu un pahar de iaurt. Într-un minut am un sos de vară delicios pentru cină, fără să mai cumpăr din comerț sosuri pline de aditivi, oricât de gustoase ar fi ele.  

Pasta aceasta de mărar și usturoi, destul de concentrată, se păstrează foarte bine la congelator toată vara, ba chiar și până la iarnă, când o poți consuma cu niște cârnăciori la cuptor și cartofi prăjiți.

imagine: Adina Zamfir/Libertatea pentru femei