Iată câteva idei simple care să îți mai ia de pe umeri presiunea multor treburi în gospodărie:

Folosește aparate multifuncționale

Electronice sau electrocasnice, aparatele trebuie să ne facă viața mai ușoară. Cu siguranță, ai nevoie de un blender puternic, un multicooker care se dovedește a fi o investiție foarte potrivită sau (pentru scurtarea timpului într-un mod magic) o stație de călcat cu opțiunea de călcare verticală. 

Un mare avantaj putem obține cu ajutorul unui uscator rufe care să rezolve problema hainelor de întins, mai ales iarna. Alege o clasă energetică superioară pentru a avea un consum de energie redus și optează pentru un produs care se potrivește cu cerințele tale. Poate ai nevoie de o capacitate anume, ai piele sensibilă sau ai nevoie de uscarea hainelor bebelușilor. 

Organizează totul pe zile

Să faci toate treburile într-o singură zi este și teoretic, dar și practic, aproape imposibil. O rutină este utilă și pentru ceilalți membri ai familiei, deoarece vor reuși să pregătească terenul. Astfel, poți opta pentru aspirat luni, spălat haine marți, organizarea grădinii miercuri și chiar experimentarea unui nou fel de mâncare în fiecare zi de joi. Important este să te asiguri că ai măcar o zi de odihnă pe săptămână. Oricum, dacă nu decurge totul conform planului, nu te descuraja. Într-o locuință este mereu câte ceva de făcut, deci, automat treaba nu se va termina decât atunci când tu decizi asta.

Cere ajutorul

Împarte sarcinile de prin casă în așa fel încât fiecare să aibă câte ceva de făcut. Implică-i pe cei mici în procesul de gătit sau faceți echipă pentru strângerea jucăriilor și ordonarea fiecărei camere în parte. A le explica și celorlalți cât de important este să se implice este ușor, pentru că rezultatele se văd imediat. Dați cu aspiratorul și cu mopul împreună, grădinăriți cu spor și nu ezitați să vă recompensați cu fiecare ocazie. Eventualele stângăcii sunt binevenite și ele – arată că există interesul de a face o treabă cât mai bună.

La finalul fiecărei zile multe dintre noi ne gândim că sunt multe treburi pe care nu am reușit să le facem. Dar lucrurile ar trebui văzute altfel: din perspectiva lucrurilor pe care le-am făcut. Nu am reușit să spăl toate vasele, dar grădina strălucește și gazonul este tuns. Nu am pregătit lista de cumpărături pentru mâine, dar toate hainele sunt la locul lor, spălate și călcate. Nu am făcut altceva decât să citesc azi, excelent! Pentru toate treburile este și mâine o zi. 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Articol publicitar realizat in colaborare cu Beko