Ține cont de faptul că puii de pisică se dezvoltă într-un ritm accelerat în primul an de viață, pe când un bebeluș nici măcar nu învață să meargă. Iată cum să afli vârsta pisicii tale în funcție de ritmul ei de viață.
Primul an, dezvoltare accelerată
Din momentul în care vine pe lume și împlinește un an, un pui de pisică trece rapid de la copilărie la adolescență și apoi la prima tinerețe. Primul an din viața pisicii tale este echivalentul vârstei de 24 de ani la om. Așa că, la un an, pisica ta este deja tânără și aptă pentru reproducere.
Din al doilea an de viață, ritmul de crește este mult mai lent. Medicii veterinari adaugă pentru al doilea an din viața pisicii, doar 4 ani umani, astfel că la 2 ani ea ar avea de fapt 28 de ani.
Ritmul acesta de 1 an la 4 ani se va păstra până la bătrânețe. La 3 ani, pisica ta va avea 32 de ani calendaristici, iar la 4 ani, va avea deja 36 de ani.
Dacă tu, ca tânără femeie la 36 de ani ești plină de energie și sănătoasă, la o pisică de 4 ani pot începe micile probleme. Pot apărea probleme cu sistemul excretor, pot apărea dezechilibre hormonale, mai ales dacă nu a fost castrată sau nu a avut niciodată pui.
Bătrânețea și vârsta pisicii tale
La 6 ani, pisica are de fapt aproape 45 de ani umani și încep să se agraveze problemele de sănătate, dacă nu a fost îngrijită corespunzător sau dacă nu este hrănită corect.
Dar când este cu adevărat bătrână o pisică? Veterinarii sunt de părere că o pisică ar putea fi considerată bătrână de la 9 – 10 ani. Deoarece ritmul de îmbătrânire de obicei crește de la vârsta de 5 – 6 ani și pe la 9 ani s-ar putea considera că are 70 de ani umani.