Masa sau blatul de la bucătărie sunt cele mai mari atracții pentru pisici, mai ales când știu că nu au voie acolo. Ele știu că pe masă se găsește oricând ceva bun de mâncare, iar de pe blat pot ajunge ușor la chiuvetă și multor pisici le place să bea apă direct de la robinet.

Dar tot de pe blat, pisica ta poate ajunge pe plita încinsă a aragazului sau la suportul de cuțite.

Ferește-ți pisica de riscuri și nu uita că igiena în bucătărie este foarte importantă pentru familia ta.

Lipește bandă dublu adezivă la marginea mesei

Pisicile încăpățânate, care continuă să sară pe masă ar putea fi descurajate cu bandă adezivă. După ce vor sări de câteva ori și își vor lipi lăbuțele de bandă, se vor lăsa păgubașe… cel puțin o vreme.

Folia de aluminiu, o întâlnire neplăcută

Pisicile se sperie de foșnetele ciudate pe care le scoate folia de aluminiu. Pune folie pe masă și pe blatul din bucătărie și le vei ține la distanță. Nu toate se vor speria, dar cele mai multe pisici renunță să mai sară pe masă, dacă văd acolo ceva strălucitor.

Zdrăngănește câteva monede

Pune câțiva bani de metal într-o cutie din aluminiu sau într-un borcan și agită puternic atunci când pisica vrea să sară pe masă. Este una dintre cele mai cunoscute metode de a dezvăța pisicile să ajungă în locurile interzise. De obicei, sunetele stridente le sperie și le alungă.

Stropește pisica, dar numai cu apă!

Folosește un pulverizator fin cu apă să alungi pisica de pe masă. Unii mai pun piper sau substanțe cu miros ciudat, dar nu trebuie să stresezi animalul. Apa este suficientă, pentru că lor nu le place să se ude pe mustăți și urechi și vor fugi când vor vedea pulverizatorul. Cu timpul, vor învăța că nu au voie pe masă, altfel sunt stropite iar.

sursa foto: 123rf.com