Urmărește ca fructele să aibă coaja fermă, tare, lucioasă, fără urme de lovituri pentru că aici încep imediat să se strice. Dacă ai cumpărat mere bune și sănătoase, le poți păstra câteva săptămâni sau câteva luni, peste iarnă.

Frigider sau cămară? Care este cel mai bun loc să depozitezi merele?

Și unul, și celălalt. Merele trebuie păstrate în locuri reci, cu o umiditate crescută, pentru a se menține pulpa bine hidratată și coaja fermă.

Merele pot rezista în frigider, în cutia de fructe, timp de cel puțin 7 – 10 zile, dacă nu sunt puse alături de alte fructe.

În cămară, trebuie să le găsești un loc răcoros, întunecos și ușor umed, să depozitezi merele mai multe luni. Fiecare măr este bine să fie împachetat în hârtie alimentară de culoare brună sau în cel mai bun caz în hârtie de ziar. Puse în lădițe, fără să stea unele peste altele, merele vor rezista 2, 3 sau chiar mai multe luni.

O soluție mai simplă ar fi să le pui între cartoane mari de ouă. Vor sta la distanță unele de altele și se vor păstra în siguranță, fără să mucegăiască.

Soiurile de mere care rezistă cel mai mult

Dacă vrei să depozitezi merele peste iarnă, sunt indicate soiurile rezistente, care se vor în lunile septembrie – octombrie. Mărul de iarnă, mărul ionatan, mărul golden sau mărul idared se numără printre soiurile care rezistă cel mai bine la depozitarea în cămară, la rece, câteva luni.