Așa cum vezi în clipul nostru, cea mai simplă metodă să depozitezi luminițele de brad este să înfășori cu răbdare cablul lung pe un umeraș. Dacă instalația nu este prea lungă, poți pune chiar două pe același umeraș.

Pe umeraș, instalația cu beculețe nu mai are cum să se încurce

Cablul va sta bine întins, fără să se încurce, iar beculețele vor fi protejate. Evită să le pui în cutii, pe etajerele din dulap cu alte obiecte deasupra lor. Dacă tot le înfășori pe umeraș, îl poți agăța de ușa dulapului, ca să fii sigură că nu vei așeza nimic greu deasupra lor.

Folosește tubul de carton de la hârtia de bucătărie

Tubul de carton dur este potrivit pentru instalațiile de brad

Aproape fiecare dintre noi are prin casă suluri de hârtie pentru bucătărie. Tubul lor de carton este dur, rigid și rezistă bine în timp. Folosește un asemenea tub să înfășori cu grijă luminițele de brad.

Vei vedea, la Crăciunul viitor, cât de ușor este să le desfășori și să le pui iar în jurul bradului.

Folosește un dreptunghi dintr-un carton dur

Taie latura unei cutii de pantofi realizată din carton rezistent, fă o cută la unul din capete și înfășoară în jurul cartonului instalația cu beculețe.

Pe dreptunghiul de carton, cablul va sta bine întins și nu se va mai încurca. La final, protejează beculețele cu o lavetă moale, să nu se spargă dacă sunt așezate prin cutiile cu alte ornamente de Crăciun. Spor la treabă!

imagine: Libertatea pentru femei/ Adina Stănilă