Cea mai rapidă soluție să cureți rugină este oțetul, în combinație cu un spălător de vase din sârmă sau din oțel.

Ține cuțitele ruginite sau foarfecele cel puțin 15 minute în oțet, apoi curăță bine cu spălătorul de sârmă. După câteva secunde, cuțitele vor fi ca noi. Ai grijă să folosești un spălător din sârmă de calitate, moale, care nu zgârie tacâmurile.

Cum să cureți rugina cu sare și lămâie

Sarea este ușor abrazivă și curăță multe pete, inclusiv petele mici de rugină, dacă este folosită în combinație cu un acid. Poți folosi o felie de lămâie, ca în clipul de mai sus, sau un burete aspru înmuiat în oțet.

Acidul din lămâie redă și luciul metalului. La final, poți lustrui cuțitele sau foarfecele cu un spălător din inox, care lustruiește și reface ascuțișul lamelor tocite sau mâncate de rugină.

Și folia de aluminiu este de ajutor

Dacă petele de rugină nu sunt adânci și întinse, poți freca foarfecele sau cuțitele, după ce le ții în oțet, cu un ghem din folie de aluminiu. Aceasta este mai moale și nu zgârie deloc tacâmurile. Ea curăță perfect rugina, dacă lamele nu sunt grav deteriorate.

La final, pentru a face foarfeca să taie la fel de bine ca la început, împăturește o bucată de folie în mai multe straturi și fă mai multe tăieturi. Aluminiul are proprietatea de a curăța lamele foarfecei și aceasta va tăia din nou hârtia sau materialele textile, la fel de bine ca la început.

Aceleași soluții pot fi aplicate pentru cuttere, bricege și chiar pentru răzătoarea din metal care a ruginit pe alocuri.

sursa foto: 123rf.com

imagine: Libertatea pentru femei