Marker permanent pe faianță sau parchet?

Și ce dacă se mai joacă cei mici și măzgălesc cu marker permanent pe parchet sau pe faianță? Le poți curăța desenele cu alcool sanitar. Iar de pe faianță, markerul se poate curăța foarte simplu și cu pasta de dinți.

Pete de marker pe covor

Fie că este din lână sau din fibre sintetice, markerul de pe covor se curăță tot cu alcool sanitar. Insistă și tamponează mult cu alcool, până când acesta dizolvă pigmenții din marker, apoi spală covorul cu o soluție specială din comerț.

Pe caserolele din plastic poți scrie oricând cu marker

Dacă scrii pe caserole ce conțin, folosind marker sau cariocă, textul se poate șterge ușor cu alcool sanitar. Dar și mai repede se șterge cu acetonă, fără să lase nicio urmă. Poți scrie apoi din nou ce ai pus în ele, în funcție de conținut.

Marker permanent pe haine

Nu este nicio tragedie dacă ți-ai pătat hainele cu marker permanent. Pune niște șervețele sub pată și tamponează din abundență cu alcool sanitar care dizolvă pigmentul markerului. Aplică și fixativ, dacă petele persistă, și din nou alcool sanitar. Spală bine zona pătată cu apă caldă și detergent sau un săpun de calitate. Este posibil să mai rămână câteva pete mici, dar dacă insiști se vor curăța și acelea!

imagine: Libertatea pentru femei