CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Mucegaiul din covor să întinde repede și în câteva zile începe să miroasă foarte urât în casă. Dacă ai probleme cu umezeala sau dacă ai fost inundată și covoarele s-au umezit, ia imediat măsuri!

Covoarele sau mochetele de mari dimensiuni, care au fost udate complet trebuie trimise imediat la o firmă specializată de curățare. Dacă locuiești la curte, scoate covoarele la soare, curăță-le bine cu o soluție pe bază de săpun lichid, oțet și apă și lasă-le să se usuce în aer liber. Dar, dacă nu ai unde să le pui la uscat, singura soluție pentru a le salva este să apelezi o curățătorie chimică.

Dacă mucegaiul din covor a apărut pe o suprafață mai mică, petele se tratează acasă și iată câteva soluții simple.

Citește și cum poți să scoți petele de vin roșu din covoare și diverse țesături.

Alcoolul alb

Lasă petele de mucegai să se usuce foarte bine lângă un calorifer sau la soare. Apoi curăță zona și înmoaie bine covorul cu alcool alb sau alcool etilic de 96%.

Lasă iar covorul să se usuce bine și curăță din nou cu alcool.

Soluția este eficientă, mai ales dacă ai un covor în culori deschise. Unele covoare pot fi decolorate de alcool, de aceea este bine să faci un test înainte.  

Oțetul scoate mucegaiul din covor

Oțetul afectează mult mai puțin culorile covoarelor și se folosește adesea pentru a le curăța. Dacă mucegaiul din covor nu este întins pe o zonă mai largă poți încerca oțetul. Îmbibă bine zona în oțet și lasă covorul să se usuce la soare sau la o sursă de căldură. Apoi curăță zona cu soluție obișnuită pentru covoare care revitalizează culorile.

Apa oxigenată

Pentru covoarele bej, albe, crem, de culoarea nisipului poți folosi apă oxigenată. Îmbibă bine zona afectată de mucegai, dacă nu este prea întinsă. Lasă covorul să se usuce și repetă acțiunea pentru a fi sigură că nu reapare mucegaiul din covor.