Desenele de marker de pe tapiserie sau alte materiale

Folosește alcool sanitar, soluții de curățat geamurile pe bază de alcool sau acetonă pentru a curăța petele de marker care au ajuns pe tapiseria canapelei sau pe îmbrăcăminte. Acetona o poți folosi doar pentru hainele albe, pentru că decolorează, iar pentru canapea sau pleduri mai poți folosi și fixativ. Folosește soluțiile de curățat în cantități mici, să nu întinzi petele de marker și curăță ușor cu bețișoare de urechi.

Marker permanent pe pereți

Pereții albi sunt preferații copiilor când vor să deseneze. Dar urmele de maker, oricât ar fi mari, pot fi curățate fie cu fixative, fie cu pastă de dinți în funcție de culoarea zugrăvelii. Mai poți folosi și zeamă de lămâie pentru a tampona ușor desenele cu o lavetă curată, de preferat de culoare albă.

Marker pe suprafețele din lemn, parchet sau mobilă

Dacă ai descoperit urme de marker permanent pe mobile, folosește pastă de dinți obșnuită (nu sub formă de gel), alcool sanitar alb sau unt de arahide. Șterge ușor petele cu aceste soluții până când dispare orice urmă. Ar fi bine să le testezi înainte pe o porțiune foarte mică, să te asiguri că nu distrugi luciul sau nuanța lemnului.

Marker pe covoare

Cea mai simplă soluție este să ștergi pata cu alcool sanitar, dar poți folosi și fixativ. Ai grijă să  cureți petele treptat cu o cantitate mică de alcool, ca să nu fie afectată culoarea fibrelor.

Marker pe sticlă

Măzgălelile cu marker permanent de pe geamuri, oglinzi sau obiecte din sticlă se curăță cel mai ușor cu pastă de dinți albă amestecată cu praf de copt. Dacă sticla nu este tratată alte soluții, așa cum sunt spre exemplu lentilele ochelarilor, sau nu este colorată, mai poți folosi și acetonă.

Marker pe monitoare

Suprafața delicată a monitoarelor moderne, a telefoanelor sau tabletelor nu poate fi curățată cu orice, dacă a fost murdărită cu marker permanent. Încearcă mai întâi șervețelele umede pentru bebeluși și, numai dacă nu se curăță, încearcă pasta de dinți. Dar, fii atentă! Întinde pasta de dinți peste pete și las-o să acționeze câteva minute, apoi șterge ușor cu o lavetă fină din microfibră înmuiată în apă.

credit foto: 123rf.com