Buretele de vase și detergentul nu sunt întotdeauna de ajuns să cureți blenderul de la robot, mai ales că nu poți ajunge în toate zonele unde sunt depuneri din cauza cuțitelor tăioase. Dar există câteva soluții ingenioase și simple.

Cu gheață sau orez poți face blenderul ca nou!

Pune cuburi mari de gheață în blender, pornește aparatul și lasă-l să macine timp de un minut sau două. Așchiile de gheață vor ajunge și în zonele unde degetele tale nu pot ajunge.

Dacă mai folosești blenderul de la robot și pentru condimente, iar acestea sunt uleioase și au pigmenți galbeni sau roșii puternici, atunci sigur se murdărește mai des. Îl poți curăța ușor măcinând orez uscat.

Lasă blenderul să macine orezul timp de un minut și apoi spală pudra de orez folosind o periuță. Dacă nu s-au curățat bine toate petele, repetă acțiunea. De obicei, dacă folosești de două ori câteva linguri de orez, ar trebui ca blenderul tău să fie foarte curat.

Nu folosi detergent abraziv pentru blenderul de la robot

Detergentul de vase te ajută să cureți blenderul, dar în timp se pot acumula depuneri și pete de la fructe și legume în zone în care nu poți ajunge cu buretele de vase.

Ferește-te să cureți blenderul cu bureți abrazivi sau paste de curățat care conțin substanțe abrazive sau clor. Acestea atacă pereții vasului din plastic, care se zgârie și se mătuiește, pierzându-și transparența și claritatea.

Iată cum să cureți blenderul fără să îl distrugi

  • Toarnă în blender o cană de apă călduță.
  • Adaugă două picături de detergent lichid de vase.
  • Pune și o jumătate de lămâie tăiată în bucăți mari, cu tot cu coajă și miez.
  • Pornește blenderul în mod obișnuit și lasă-l să meargă 2 minute.
  • După ce îl oprești, aruncă apa cu resturile de lămâie și clătește bine cu apă caldă.
  • Asta e tot! Vei vedea că vasul aparatului tău este mult mai curat și mai strălucitor.