Oricât ai fi de atentă, este imposibil să nu se adune un strat de grăsime arsă pe pereții cuptorului, mai ales dacă îl folosești adesea pentru a găti preparate cât mai savuroase din carne și legume.

Iată, însă, cea mai bună soluție să cureți cuptorul în timp ce te odihnești! Câteva ore, cât timp urmărești un film sau citești o carte, poți pune în practică metoda de mai jos. Trebuie doar să verifici din când în când cuptorul și iată de ce!

Folosește forța aburilor să faci cuptorul lună!

Umple o oală mare pe jumătate cu apă, adaugă câteva linguri de amoniac și aprinde cuptorul. Lasă oala să fiarbă mocnit, la foc potrivit, să iasă aburi fierbinți și verifică din când în când să nu se evapore toată apa.

Ideal ar fi să mai adaugi apă treptat, astfel încât să se producă aburi timp de aproximativ o oră.

Aburii fierbinți vor înmuia foarte bine grăsimea depusă pe grilajul cuptorului, pe ușa cu geam și în toate colțurile greu de curățat.

După ce apa s-a evaporat aproape complet, stinge focul și mai lasă cuptorul cu ușa închisă să se înmoaie bine mizeria timp de încă o oră sau două.

Cu bureți abrazivi va fi mai ușor să cureți cuptorul

Când toată grăsimea este bine înmuiată, nu îți mai trebuie decât bureți abrazivi, apă caldă și detergent de vase să cureți bine pereții și grătarul.

Grăsimea înmuiată se curăță mult mai ușor și, dacă înainte trebuia să freci cel puțin o jumătate de oră să fie tot cuptorul lună, acum termini în câteva minute.

sursa foto: 123rf.com