CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Oalele de inox sau de aluminiu

Acestea se numără printre obiectele pe care nu trebuie să le cureți niciodată cu bicarbonat. Suprafața lucioasă a inoxului de calitate trebuie menținută cu grijă, ferită de arsuri și pete de grăsime. Dacă apar pete urâte, trebuie înmuiate oalele în apă caldă cu detergent și curățate cu bureți fini. Dacă folosești bicarbonat care este ușor abraziv, acesta va lăsa urme pe inox și îi poate schimba culoarea.

Plita cu inducție

Realizată dintr-o sticlă foarte fină și cu o suprafață lucioasă, plita cu inducție nu se curăță niciodată cu bicarbonat sau cu alte soluții abrazive. Dacă s-a ars un pic de mâncare pe plită, se înmoaie bine doar cu apă și detergent și se curăță apoi cu soluții pentru geamuri, pentru a rămâne lucioasă.

Mobila de lemn lăcuită

Din același motiv pentru care nu este indicat să îl folosești pentru sticlă, geamuri, oglinzi sau suprafețe lucioase, nu trebuie să folosești bicarbonatul nici pentru mobila din lemn lăcuită. Fiind ușor abraziv, chiar dacă înmuiat în apă, bicarbonatul de sodiu mătuiește suprafețele lucioase și le poate decolora, în cazul lemnului lăcuit.

Niciodată să nu folosești bicarbonat pentru electronice și electrocasnice

Tastatura de la calculator

Ai grijă să nu cureți niciodată cu bicarbonat tastatura de la calculator sau laptop. Chiar dacă este bine înmuiat cu apă, rămân granule de bicarbonat care nu se dizolvă și care pătrund printre butoane, afectând în timp buna lor funcționare. În câteva zile, este posibil ca unele butoane să nu mai răspundă deloc atunci când le apeși.

Propriul scalp și păr

Bicarbonatul de sodiu este o sare, care neutralizează grăsimea și aciditatea pielii, făcând-o mai uscată. De aceea, nu se recomandă să folosești bicarbonat des pentru piele, păr și scalp. Se poate folosi rar, numai dacă este nevoie, pentru o piele foarte grasă. Bicarbonatul poate usca firele de păr după câteva utilizări și acestea se vor rupe mai ușor la vârfuri.