Clasica metodă să bați albușurile spumă cu telul îți ia cel puțin 10 -15 minute și ceva efort. Sunt multe rețete de aluaturi și creme de prăjituri care necesită albușuri bine bătute. Dar există o soluție simplă și obții o spumă tare și consistentă în câteva secunde!

Ține minte că ouăle trebuie neapărat să fie calde la temperatura camerei, dacă vrei să bați albușurile spumă. Dacă folosești albușuri reci, vei obține mai puțină spumă, decât dacă scoți ouăle cu 30 de minute înainte de a le prepara.

Evită telul, dacă vrei să bați albușurile, evită și mixerul care este mult mai util atunci când bați albușurile împreună cu zahărul pentru a obține o spumă de tip bazea. Cel mai indicat este blenderul vertical și se folosește doar pentru albușuri, nu și pentru combinația cu zahăr.

Așa bați albușurile spumă rapid

Urmărește clipul nostru de mai sus și vezi cât de ușor este să folosești blenderul vertical pentru albușuri. Poți pune oricâte ai nevoie și alege de la început o viteză superioară de mixare.

Spuma este gata atunci când vezi că s-a întărit și începe să lucească în lumină. Se folosește imediat, se încorporează în aluaturi sau creme, fără să se mai lase la frigider, deoarece în partea de jos se separă apa de spumă.

La blenderul vertical, spuma de albușuri este mai consistentă și mai tare decât dacă o bați cu telul.

imagine și foto: Adina Stănilă