Dacă nu ai în casă o piatră specială pentru ascuțit cuțitele, poți folosi cana de cafea. Trebuie doar să fie din ceramică pentru a obține cele mai bune rezultate.

Un cuțit bine ascuțit, cu care să tai carnea în fâșii subțiri sau legumele cu coaja tare, este cel care taie hârtia ușor. Iar pentru a obține acest rezultat, trebuie doar să îl ascuți cu o cană din ceramică.

Cum să folosești cana de cafea drept ”polizor”

Întoarce cana cu gura în jos și pune-o pe un tocător de lemn, să aibă mai multă stabilitate.

Ceramica este un material suficient de dur pentru a ascuța lama cuțitului.

Ascute cuțitul prin frecare de marginea de ceramică, menținând lama la un unghi de 20 de grade.

Repetă gestul de cel puțin 10 sau 15 ori, întorcând cuțitul și pe o parte și pe alta.

Apoi încearcă lama! Dacă taie ușor hârtia de ziar, va tăia foarte ușor și carnea și legumele pe care vrei să le gătești.

Nu folosi o ceașcă de porțelan sau din sticlă în loc de cana de cafea din ceramică, pentru că nu vei obține același rezultat și riști să le spargi.

Un truc pentru cuțitele tocite, dacă ești la iarbă verde

Dacă ai plecat la picnic cu un cuțit tocit, cu care abia poți să tai friptura sau fructele, îl poți ascuți pe… geamul de la mașină.

La picnic poate că nu ai cu tine nicio cană de ceramică și nici piatra de acasă pentru cuțite. Așa că ai la îndemână 2 soluții simple:

  • fie speli o piatră de râu și ascuți cuțitul;
  • fie deschizi geamul de la portieră și ascuți cuțitul pe marginea superioară, care este bine șlefuită și nu prezintă niciun risc pentru tine, dar ascute bine lama cuțitului.

sursa foto: 123rf.com