Cuprins
Învață să pregătești combinații cu avocado gustoase, pe placul tuturor și sățioase. Avocado, este unul dintre fructele cele mai bune pentru creier și pentru inimă, iar grăsimile pe care le conține sunt grăsimi monosaturate, care se transformă ușor în energie și hrană pentru creier.
Așa cum bine știm, partea comestibilă din avocado este pulpa untoasă, de culoarea fisticului, care se ascunde sub coaja groasă. Cu cât este mai copt, cu atât este mai gustos și are o aromă de unt și nucă persistentă. Sâmburele mare și lemnos este dur și nu se consumă. În schimb, din el se poate face o vopsea naturală cu nuanțe roz pentru hainele ușoare de vară (tricouri, rochii, fuste din bumbac alb).
Cum se consumă avocado
În stare proaspătă
Cea mai frecventă folosire a fructelor de avocado este în starea lor proaspătă, naturală, pentru că astfel beneficiezi de toate vitaminele și acizii grași benefici din acest fruct. Avocado proaspăt se folosește în salate și sandviciuri, în sosul de guacamole și garnituri pentru diverse preparate pe bază de carne sau legume.
Copt pe grătar
Stropit cu puțin ulei de măsline, cu lămâie și sare, avocado poate fi tăiat în felii mai groase și copt pe grătar alături de alte legume precum vinetele, ardeii sau roșiile.
În supe creme
Dacă îți plac supele creme, după ce fierbi bine legumele de bază, adaugă în ultimele 5 minute și pulpa de la un avocado. Apoi pasează totul și adaugă zeama de la supă pentru a obține consistența dorită pentru o supă cremă. Avocado se potrivește perfect cu supele cremă de roșii sau de cartofi.
Cele mai bune combinații cu avocado. Cu ce legume se potrivește
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2017/10/retete-cu-avocado.jpg)
Iată o listă cu legume, boabe și nuci cu care poți face combinații cu avocado sățioase și delicioase. Ele sunt deopotrivă și sănătoase, bogate în vitamine, minerale, antioxidanți și acizi grași benefici.
- Cartofi dulci
- Cartofi roșii
- Ardei gras
- Roșii
- Boabe de năut
- Boabe de porumb
- Varză roșie
- Nuci
- Pătrunjel
- Salată verde
- Ceapă verde și ceapă uscată
- Lămâi și portocale
- Boabe de rodie
- Boabe acrișoare de struguri
- Semințe de dovleac
- Semințe de floarea soarelui
Alte ingrediente care pot fi combinate cu avocado
Pentru combinații cu avocado reușite vei avea nevoie de alimente cu textură ușoară, acrișoară sau amăruie. Avocado se poate combina și cu diverse tipuri de carne, în special carne albă sau pește, dar de preferat sunt legumele și brânzeturile.
– cașcaval
– brânza telemea sau brânza proaspătă
– ouă fierte
– orez basmati sau orez cu bob lung
– felii subțiri de mușchiuleț afumat
– tăiței chinezești fierți
De ce este bine să consumi avocado
Este un fruct atipic, deosebit, bogat în grăsimi sănătoase, având numeroase beneficii pentru organism: controlează tensiunea arterială, menține valori optime ale colesterolului, are proprietăți antiinflamatorii, reglează nivelul zahărului din sânge, crește absorbția unor minerale și vitamine liposolubile și menține pielea frumoasă.
Citește și despre contraindicațiile fructelor de avocado!
Avocado îmbunătațește funcționarea sistemului nervos și muscular datorită conținutului de magneziu și potasiu; ajută sistemul imunitar, întrucât conține vitamine și minerale ce favorizează apărarea organismului și împiedică retenția de lichide; are efecte antioxidante datorită vitaminelor din grupele A, C, D, K și B, favorizând regenerarea celulară. El este totodată benefic pentru oase datorită conținutului ridicat de vitamina D. Fiind bogat în fibre, avocado ajută organismul să ajungă mai repede la senzația de sațietate, scade riscul constipației și reduce nivelul de colesterol datorită acidului oleic.