CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Când piețele sunt pline de brazi tăiați din octombrie sau noiembrie și aduși din import, iată câteva trucuri să alegi bradul de Crăciun cât mai frumos și proaspăt pentru casa ta.

De ce să alegi un brad natural

Bradul natural este cea mai bună alegere pentru Crăciun. În afară de faptul că miroase minunat și arată mult mai decorativ și festiv decât brazii artificiali, brazii pregătiți pentru Sărbători provin din pepiniere speciale.

Ei sunt cultivați special timp de câțiva ani pentru a fi tăiați iarna. Verifică proveniența bradului pe care îl cumperi să fii sigură că vine din pepiniere, și nu din pădure. În acest fel, alegerea ta respectă mediul și protejează natura.

Dacă brazii artificiali te atrag pentru că au tot felul de nuanțe de verde, alb sau argintiu, brazii naturali pot avea și ei mai multe nuanțe. Sunt brazi de un verde crud, deschis la culoare, brazi de un verde închis, brazi de un verde argintiu și chiar brazi nordici cu acele aproape albe. În fiecare an, poți alege altă culoare. În schimb, bradul artificial pe care îl cumperi îl vei folosi câțiva ani la rând și vei ajunge să îl arunci la gunoi când te vei plictisi de el.

  • Află care este diferența dintre brad, pin și molid. Cum se deosebesc cele trei specii
  • Cum să alegi bradul de Crăciun să fie cât mai verde

    În primul rând încearcă să miroși ramurile. Dacă simți un miros proaspăt de brad, atunci a fost tăiat doar de câteva zile.

    Verifică prospețimea acelor. Prinde în mâini o creangă de la bază și încearcă să vezi dacă se desprind acele. În cazul în care cad doar câteva ace, bradul este destul de verde. Dar în cazul în care se desprind multe ace în șir, atunci este tăiat de cel puțin o lună și și-a pierdut seva.

    De asemenea, când alegi un brad natural, prinde-l de trunchi și scutură-l puțin. Dacă pică multe ace, înseamnă că a fost tăiat de multă vreme și se va ofili imediat la căldura din casa ta. O să cadă toate acele când vei încerca să îl împodobești de Crăciun.

    Încearcă să îndoi un ac luat de pe o creangă la întâmplare. Dacă acul verde se rupe imediat și pocnește, bradul este deja ofilit. Dacă acul revine la forma lui naturală după ce l-ai îndoit, înseamnă că bradul are încă seva lui proaspătă și se va menține încă două sau trei săptămâni în casă.