Indiferent de dimensiunea casei noastre, fie că este garsonieră, fie o vilă somptuoasă, aceasta trebuie să ne reprezinte în întregime. Pentru a avea confortul dorit, acasă trebuie să avem energiile benefice care ne ajută să ne echilibrăm după o zi obositoare. Nu este musai să avem noțiuni avansate despre feng shui, ca să ne amenajăm camerele conform regulilor acestuia, dar putem petrece câteva momente pentru a descoperi care sunt elementele cheie și cum trebuie acestea așezate. Aplicațiile și site-urile de specialitate sunt pline cu poze ale unor case extrem de frumoase, ce ne încântă privirile, dar oare cum ne dăm seama dacă am avea sentimentul de apartenență în acea locație?  

Deși multora dintre noi ne plac culorile puternice, acestea având chiar puterea de a schimba ambianța într-o casă, de cele mai multe ori, ne este teamă să le utilizăm, atunci când ne amenajăm locuința. Teama de eșec este firească, mai ales că, în amenajările interioare, prețurile practicate sunt semnificative și nu vrem să riscăm un rezultat departe de așteptările noastre. 

Dacă nu dorești să apelezi la un designer de interior, cu puțin timp alocat pentru studierea informațiilor esențiale și ceva ajutor primit de la reprezentanții de vânzări, ne putem amenaja locuința cu cele mai îndrăznețe culori, iar rezultatul final să fie chiar peste așteptările noastre. 

Iată câteva moduri în care poți aduce culoarea preferată în casa ta:

Colorează-ți baia

Chiar dacă locuiești la bloc și dimensiunile acesteia nu sunt foarte generoase, poți opta pentru o gresie de baie în culoarea preferată, iar pereții să aibă o culoare deschisă. În acest fel, poți fi sigur că baia nu va părea mai mică decât este și, folosind în restul amenajării ei culori complementare, rezultatul va fi cu siguranță pe placul tău.

Accesorizează-ți holul

Deși nu este una din încăperile care ne preocupă prea mult, acesta este primul contact atunci când intri în casă. Cu alte cuvinte, este cartea de vizită a casei tale și creează prima impresie. Acest lucru nu este important pentru musafiri, ci pentru sentimentul pe care îl ai tu, atunci când intri în casă. Dacă acesta este suficient de mare, poți utiliza un tapet colorat pe unul dintre pereți, acesta devenind punctul de atracție al holului. Dacă acesta este de mici dimensiuni, poți opta pentru o culoare deschisă a pereților și să adaugi câteva accesorii colorate.

Un perete accent

Este unul dintre cele mai la îndemână trucuri pe care le putem folosi, iar efectul este întotdeauna unul peste așteptări. În sufragerie sau în dormitor, poți colora unul dintre cei patru pereți în culoarea preferată sau poți folosi tapet, iar acesta va fi elementul principal al încăperii. În funcție de culoarea peretelui, va trebui să alegi cu grijă mobilierul, pentru a nu încărca vizual spațiul.

Culorile transmit energie și, dacă le folosești cu atenție în amenajarea casei tale, te vei bucura de o ambianță perfectă. Indiferent dacă ai suficientă lumină naturală sau nu, o plantă în ghiveci îți va aduce un strop de natură în casa ta și un plus de culoare. 

Sursa foto: Shutterstock 

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Romstal