Dacă îți povestește cineva că a scăpat telefonul în apă, poate părea amuzant. Dar dacă ți se întâmplă ție, mai ales dacă vorbim de un mobil de ultimă generație, imposibil de demontat, totul se transformă într-o adevărată dramă. Iată cum repari telefonul mobil scăpat în apă – pas cu pas.
Cum pentru orice problemă există un remediu, merită măcar să încerci.
Cum repari telefonul mobil scăpat în apă. Pasul 1 – Șterge-l bine
Dacă ți-a scăpat telefonul mobil în apă, în mod accidental, scoate-l imediat, îndepărtează folia de protecție și carcasa protectoare și șterge-l rapid cu o cârpă care absoarbe bine.
Închide-l imediat și, dacă s-a închis singur, nu mai încerca să-l pornești!
Dacă apa în care a căzut nu era curată, nu te gândi să-l dezinfectezi, o vei face mai târziu.
În aceast moment, fiecare clipă poate fi extrem de importantă pentru că apa nu trebuie să intre în contact cu partea electrică.
Cu ajutorul unui bețișor de urechi sau a unei scobitori în capătul căreia ai pus puțină vată, încearcă să absorbi apa care a intrat în jurul butoanelor și în mufa de încărcare.
Păstrează-ți calmul când execuți această operațiune. Uită de fohn sau orice alt instrument care produce aer cald – ar putea face mai mult rău decât bine, ajutând să pătrundă apa și mai în profunzime.
Cum repari telefonul mobil scăpat în apă. Pasul 2- acoperă-l cu orez
După ce ai făcut toate aceste operațiuni, toarnă o pungă de orez într-un bol sau într-un vas și acoperă telefonul din toate părțile cu orez.
Acesta are o capacitate extraoridinară de a absorbi umiditatea.
Fă astfel încât telefonul să fie complet acoperit din tote părțile de orez, astfel încât acesta să poată acționa.
Lasă telefonul închis în orez, cel puțin 48-36 de ore.
După această lungă perioadă de așteptare, scoate telefonul din orez, curăță-l și încearcă să-l pornești.
Dacă pare pornit, dar ecranul rămâne negru, ar putea fi un semn că apa a produs ceva probleme, caz în care ar trebui să duci telefonul la service și să explici ce s-a întâmplat.
O altă problemă comună care ar putea apărea ar fi funcționalitatea mufei pentru căști sau a butonului home.
Cele mai periculoase tipuri de apă pentru telefon sunt apa de mare, apa din piscină sau apa din cadă. Însă nu te demoraliza și urmează cu atenție indicațiile de mai sus. De cele mai multe ori, funcționează perfect.
Citește și: Cea mai ieftină soluție de curățat telefonul sau tableta