Cum repari un fermoar blocat

Ai nevoie de o bucată de săpun sau de o lumânare sau de un banal creion cu mina de grafit. Folosește unul dintre cele trei pentru a lubrifia dinții fermoarului pe ambele părți, astfel încât cheița să alunece mai bine. Este foarte important să folosești o soluție lubrifiantă uscată precum ceara sau săpunul, deoarece crema de mâini sau uleiul pot păta hainele și nu ajută la fel de bine.

Cum repari un fermoar care nu mai închide zimții

fermoar

Dacă fermoarul de la geacă sau de la încălțăminte nu mai închide bine zimții, înseamnă că s-a slăbit cheița. Folosește un patent cu cioc subțire pentru a presa ușor cheița de o parte și de alta a inelului, ca în imaginea de mai sus. Ai grijă să nu strângi prea tare, deoarece cheița este de obicei fabricată dintr-un aliaj moale și este posibil să o spargi.

Cum repari un fermoar care se închide strâmb

Este suficient să scoți capsa de metal de la capătul fermoarului cu ajutorul unui obiect metalic ascuțit. Scoate cheița și pune-o la loc potrivind cele două părți ale fermoarului, astfel încât zimții să se închidă perfect. Capsează apoi capătul fermoarului cu un capsator sau încearcă să refolosești capsa înlăturată, dacă nu este deteriorată.

credit foto: Foter.com