CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Parfumul dulce este cel mai bun indiciu să alegi un pepene galben bine copt. Când vrei să cumperi un pepene galben, miroase bine coaja.

Dacă are un parfum plăcut și dulceag, și dacă simți că este mai greu decât ar trebui să fie după mărimea, lui, atunci este un pepene bun, copt și zemos.

Pepenele care nu emană nicio aromă, nu este copt, ba chiar a fost cules crud și este ofilit deja. Iar pepenele care miroase prea puternic a parfum greu, poate fi deja trecut, prea copt și posibil rânced.

Ce indicii îți arată coaja unui pepene galben bine copt

Coaja unui pepene copt nu trebuie să aibă zone moi, zone albicioase sau verzui. Ea trebuie să fie cât mai uniformă, galbenă sau portocalie, în funcție de soi.

Multe soiuri de pepene galben au nervuri proeminente la suprafață. Cu cât sunt mai proeminente aceste nervuri, cu atât a stat mai mult la soare pe vrej și s-a copt bine.

Bate ușor cu degetul în coajă. Dacă ți se pare că sună a gol, atunci este un pepene bine copt.

Cele mai gustoase soiuri de pepene galben

Pepenele galben Turkestan

Este un pepene foarte rotund, ca o minge, are coaja galben-portocalie și nervuri la suprafață. Este un pepene dulce și parfumat din care se pot face dulcețuri și compoturi bune.

Pepenele galben Ananas

Este apreciat pentru pulpa lui zemoasă, aproape albă și foarte parfumată. Este un pepene de formă ovală, ușor alungită, cu o coajă portocalie și cu pulpa densă, foarte dulce și aromată. Aroma lui într-adevăr seamănă cu aroma fructelor de ananas din compot.

Pepenele gaben Cantalup

Este cel mai ușor de recunoscut după forma alungită și coaja brăzdată în felii. Este un pepene foarte gustos, foarte aromat și popular la noi în țară. Miezul lui este savuros, zemos și dulce, atunci când este bine copt și are un parfum persisten.

Vezi şi dulceață de pepene – cum se prepară pentru a păstra savoarea!