CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Ferește-te de roșiile de import, care arată toate la fel, mari, rotunde, lucioase și perfecte, de parcă ar fi trase la xerox. Dacă interiorul este crud, sigur nu au niciun gust. În plus, sunt și stropite cu diverse substanțe să reziste la transport.

Caută la tarabe roșii românești de grădină sau de solar și soiuri autentice pe care le poți recunoaște după micile lor imperfecțiuni. Roșiile cu adevărat gustoase nu sunt perfecte. Au forme neregulate și diverse dimensiuni, au coaja ușor crăpată sau sunt mai ondulate la codiță. Nici culoarea nu este aceeași de la o roșie la alta. Unele sunt mai roșii, altele mai rozalii sau chiar portocalii.

Multe roșii de grădină au zone portocalii sau galbene în jurul codiței. Aceste pete gălbui îți arată  concentrația de zahăr din fruct și arată că s-au copt în mod natural, pe vrej, la soare și că sunt mult mai gustoase decât cele perfect rotunde și roșii.

Roșiile gustoase în mâncăruri. Mici trucuri pentru preparare

Presară puțin zahăr peste roșii, înainte să le adaugi la mâncare, pentru a atenua aciditatea sucului.

Dacă vrei să gătești roșii la cuptor, folosește întotdeauna tăvi din sticlă. Nu folosi vase din aluminiu când gătești ceva cu roșii sau cu bulion. Acidul din roșii pătează aluminiul.

Roșiile mari sunt savuroase dacă le scobești și le umpli cu legume și carne și apoi le coci în cuptor. Pentru a atenua aciditatea, adaugă morcov ras.

Cele mai potrivite condimente pentru roșii sunt cimbrul, busuiocul, oregano, piper, usturoi sau pătrunjel.

În primele două sau trei zile de la recoltare, roșiile nu se țin la frigider pentru că ele continuă să se coacă. Abia din a patra sau a cincea zi este bine să le ții în cutia cu legume, într-un șervet de bumbac.