Siguranța în bucătărie

Detectorul de fum  

Conform Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, majoritatea incendiilor care au izbucnit în locuințe au fost provocate în bucătărie sau de coșurile de fum defecte. Un detector de fum va fi util în casă, pentru a te avertiza la timp că ceva din casă a luat foc.

Detectorul de gaze

Aragazul și conductele pentru gaze din casă reprezintă un adevărat pericol, mai ales dacă nu sunt verificate periodic și apar scurgeri când te aștepți mai puțin. Mai există și pericolul ca cei mici să se joace la butoanele aragazului și să provoace un adevărat dezastru. De aceea, un detector de gaze ar putea preveni o tragedie și te va alarma în câteva secunde dacă există scurgeri periculoase.

Pericolele din camera de zi

Televizoarele de ultimă generație, subțiri și plate, se montează cel mai bine pe perete. Dar copiii pot trage de cablurile televizorului în joacă și sunt capabili să îl dărâme în câteva minute. Nu de puține ori, micuții au ajuns la spital cu răni grave după ce televizoarele le-au căzut în cap. Folosește un sistem sigur de prindere în perete și camuflează cablurile cu ajutorul unor măști din plastic sau aluminiu. De asemenea, prizele trebuie ascunse cu ajutorul capacelor speciale pe care le poți cumpăra din magazinele de bricolaj.

Securitatea în baie

Ține departe de baie aparatura electrică precum uscătorul de păr, mașina de tuns sau ondulatorul și niciodată nu le lăsa în priză după ce le folosești. Copiii sunt tentați să le folosească și ei și să se rănească foarte grav sau să se electrocuteze. În cadă sau în cabina de duș este bine să montezi un mâner de susținere să nu alunece nimeni și să se accidenteze.

credit foto: 123rf.com