CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Pe măsură ce trece timpul, cu toții dobândim acele linii fine denumite riduri. Nu e motiv de îngrijorare, este un proces natural, iar acesta își va urma cursul chiar dacă nu te încântă prea tare. Însă atunci când pielea devine mai subțire și mai uscată, este clar că trebuie să intervii, e momentul în care trebuie să ții lucrurile sub control. Află cum previi îmbătrânirea prematură.

Factori care duc la îmbătrânirea prematură

Mediul înconjurător poluant, soarele și stilul de viață nesănătos pot influența îmbătrânirea prematură tocmai de aceea câteva măsuri prevenție pot încetini acest proces, fără mari eforturi. Cosmeticienii El Studio Style iți oferă câteva modalități prin care poți împiedica acest lucru. Iată cum poți preveni îmbătrânirea prematură:

Protejează-ți pielea de razele UV

Indiferent că stai la soare sau nu, protecția UV este imperios necesară în acest sezon. Nu trebuie să ieși din casă pe toată perioada verii fără o pălărie, ochelari de soare și un produs cu SPF ridicat. Dar și îmbrăcată în haine lejere, din materiale ușoare, de preferință cu mânecă lungă.

Cum previi îmbătrânirea prematură: Evită bronzul excesiv

Pentru că de fiecare dată când iți bronzezi pielea, o îmbătrânești prematur. E mai sănătos să folosești un autobronzant cu ingrediente naturale sau să apelezi la echipamente indoor de bronzat, care să nu emită acele raze UV dăunătoare.

Previi îmbătrânirea prematură renunțând la grimase

Atunci când repeți în exces o expresie facială, contracți mușchii din acea zonă și în timp, locul respectiv va dezvolta un rid permanent, de care ulterior poți scăpa destul de greu.

Citește și: Cele mai întâlnite greșeli care duc la îmbătrânirea prematură a tenului

Renunță la substanțe nocive

Nu mai fuma și mănâncă sănătos. Nicotina, zahărul și carbohidrații nu au fost niciodată prietenii unui ten strălucitor și tânăr. De ce să nu-i eviți când știi că iți fac rău?

Consumi ocazional alcool? Fă-o cât mai rar. Pentru că deshidratează pielea și, în timp, o deteriorează. Nu vrei să iți adaugi câțiva ani în plus fără motiv, nu-i așa?

Cum previi îmbătrânirea prematură: Îngrijește pielea

Curăță pielea zilnic, cât mai delicat și hidrateaz-o. Nu folosi scruburi care să te irite. Îndepărtează impuritățile cu produse delicate, apoi hidratează cu produse dedicate tenului tău și consumă apă din plin pentru un aspect mai tânăr și mai fresh.

Spală-te pe față mai des. Ți-e foarte cald în această perioadă și transpiri în exces? În acest caz iți recomandăm să te speli pe față ori de câte ori simți nevoia. Transpirația nu face decât să irite pielea.

Folosește doar produse potrivite

Folosește doar produse care ți se potrivesc. Ai simțit o arsură pe față când te-ai demachiat? Furnicături? E posibil să ai o reacție alergică la unul din ingredientele conținute de produsul respectiv. Te îndemnăm să consulți specialistul cosmetician în această problemă. Și fă-o cât mai curând, mai bine să previi decât să tratezi.

Citește și: Măști antirid din ingrediente naturale

Tratamente la salon pentru a preveni îmbătrânirea prematură

Pentru o piele care arată mai tânără, bunelor obiceiuri din rutina zilnică li se adaugă și tratamentele cosmetice din salon. Cu o concentrație mai mare de ingrediente și mult mai eficiente decât un produs de îngrijire obișnuit, acestea pot pune în stand by îmbătrânirea  timpurie. Alege ritualuri anti-aging  cu efecte rapide și de durată potrivite tuturor tipurilor de ten. În plus, le găsești în permanență la prețuri promoționale, așadar poți profita tot timpul de o îngrijire suplimentară pentru pielea ta.

Sursa foto: 123rf.com