Cum previi certurile dintre frați. Fii atentă la circumstanțe

Ține cont și de amănunte concrete, cum ar fi faptul că atunci când sunt obosiți, înfometați sau plictisiți vor fi și mai puși pe harță. Stresul este și el un factor care declanșează sau agravează conflictele. Atunci când tu și soțul tău aveți probleme la muncă, aceasta înseamnă și mai puțin timp petrecut cu copiii. Iar problemele voastre se revarsă și asupra celor mici și pot izbucni mai multe certuri decât de obicei. Felul în care le tratezi îi va învăța și pe ei cum să reacționeze în situații de stres.

Citește și: Care este secretul unei familii sănătoase și fericite

Cum previi certurile dintre frați. Petrece timp separat cu amândoi

E greu, dar trebuie să petreci timp cu amândoi în egală măsură. Cel mare suferă din cauza faptului că a pierdut atenția ta de când a apărut cel mic. Ar fi bine să faci în așa fel încât să îi arăți și lui același interes. Dacă îi faci celui mic măr cu biscuiți, dă-i și celui mare, chiar dacă este mâncare de bebeluși. Dacă le cumperi jucării, cumpără-le amândurora. Explică-le că îi iubești pe amândoi la fel și fă în așa fel încât să împarți afecțiunea în mod egal. Ai grijă să nu arăți, dacă ai un preferat.

Cum previi certurile dintre frați. Dă-le să facă proiecte comune

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

O altă strategie ar fi ca adulții să-i invite pe cei mici să participe la proiecte comune. Dacă sunt mai măricei, toți se pot implica și vor fi nevoiți să colaboreze și să relaționeze. Este util să nu te amesteci în relația lor, dacă nu sunt lupte fizice sau abateri grave. Pe termen scurt, pare mai dificil. Însă pe termen lung vor învăța să-și rezolve singuri problemele și colaboreze. Dacă frații nu se iubesc între ei la început, nu e ceva de care să te îngrijorezi. Este important ca familia funcționeze, copiii să se simtă apreciați și să conlucreze. În majoritatea cazurilor, afecțiunea se dezvoltă în timp,” spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com