CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Foitajul pentru plăcinte sau tarte este mai greu de făcut acasă, iar tehnica este destul de laborioasă. Folosește foitajul din comerț, cu foi foarte fine și pregătește tot felul de delicii.

Carnea tocată mărunt, călită cu suc de roșii și tot felul de condimente aromate poate fi folosită pentru a face mici plăcinte sau gustări calde cu foitaj.

Ciupercile, brânza sărată sau dulce, fructele uscate, dar și cele proaspete, nucile sau crèmele fine de vanilie sau ciocolată, toate se potrivesc cu aluatul fraged franțuzesc. Cel mai simplu este să îl cumperi deja pregătit, dar trebuie să cunoști câteva mici trucuri pentru a-l folosi corect.

Descoperă o rețetă delicioasă de ruladă de pui în foitaj!

Cum se pregătește foitajul pentru plăcinte

Înainte de folosire, foitajul se lasă la dezghețat în frigider, până când devine moale, ușor de modelat, dar se păstrează rece.

Foitajul pentru plăcinte nu trebuie decongelat în mod forțat, în cuptor sau lângă o sursă de căldură, deoarece marginile se înmoaie prea mult, iar interiorul rămâne înghețat.

Dacă începe să se sfărame, nu este un foitaj de calitate și nu vei reuși să îl modelezi.

Foitajul trebuie tăiat cu un cuțit foarte bine ascuțit, ca să nu strivești straturile fine de aluat. Eventual, poți încălzi puțin lama cuțitului la flacără și se va tăia foarte ușor.

Aluatul franțuzesc, cum îi mai spun patiserii, nu se frământă, nu se întinde cu mâna și nu se strânge în pumn. Se întinde cu grijă, se taie în formele dorite și se umple.

Foaia de aluat se poate întinde simetric, apăsând foarte ușor cu un făcăleț de lemn, doar dacă vrei să umpli pachețele cu ciuperci sau cu brânză și vrei ca foitajul să fie mai fin și mai subțire.

Umplutura pentru foitaj trebuie să fie bine scursă de suc. Fructele proaspete zemoase se lasă să se scurgă într-o sită și, eventual, se presară cu un strat foarte fin de făină.

Preparatele cu foitaj se coc în cuptorul încălzit din timp la 200 de grade.

Pentru o culoare frumoasă, se poate unge pe deasupra cu un ou bătut.