1. Suplimentează bugetul prin alte surse financiare

Nu poți face rabat de la calitate atunci când vine vorba despre mâncarea pe care o pregătești pentru masa de Paște. Acest lucru presupune, inevitabil, o cheltuială puțin mai mare decât ți-ai dori pentru produsele alimentare, în special când vine vorba despre carne. Pentru că Paștele are loc mai repede anul acesta, poate nu ai reușit să te pregătești din punct de vedere financiar așa cum ți-ai fi dorit. Din fericire, există anumite soluții care îți oferă un sprijin suplimentar, care să îți permită să alegi toate produsele de calitate pe care ți le dorești de pe rafturile supermarketurilor. Spre exemplu, un nou tip de credit fără dobândă îți oferă sume de până la 2000 de lei pe care le poți returna în termen de 30 de zile. Împrumutul se poate obține rapid online, fără alți intermediari, iar banii sunt virați în aceeași zi direct în contul tău bancar. Poate fi mișcarea ideală atunci când ai nevoie de sume mici de bani pe care le poți da înapoi fără efort.

  1. Cumpără legumele direct de la gospodari

Lanțurile de supermarketuri au rolul de revânzători de legume, pe care le oferă la un preț mult mai mare. În plus, aceste produse sunt pline de chimicale și crescute în condiții artificiale, menite să le ofere un aspect mai atrăgător pentru cumpărători, de cele mai multe ori în detrimentul calității. Totuși, nu toată lumea poate apela la rudele de la țară care te pot ajuta cu legumele sănătoase de care ai nevoie pentru preparatele tale. Soluția sunt micii producători cu gospodării modeste – nu numai că au cele mai mici prețuri, însă oferă legume proaspete de țară, mult mai sănătoase pentru tine și familia ta. Pentru a oferi preparatelor tradiționale cele mai sănătoase ingrediente, protejând în același timp și portofelul, contactează direct micii producători.

  1. Confecționează propriile obiecte de decor

Orice sărbătoare nu are același farmec fără câteva decorațiuni care să simbolizeze spiritul tradițional. Însă nu este nevoie să faci mari investiții în acest sens. Nu consuma banii pe obiectele de decor din comerț când poți realiza singură cele mai interesante decorațiuni. Mai mult, poți crea tradiții noi în familia ta, transformând întreaga activitate într-un moment distractiv, care să vă apropie mai mult unul de celălalt. Spre exemplu, poți decora împreună cu cei dragi un coș simplu din nuiele cu diferite panglici.  Umple-l apoi cu iarbă proaspătă de câmp în ziua Paștelui, peste care să așezi cu atenție câteva ouă roșii strălucitoare. Poți așeza apoi coșulețul în centrul mesei, oferindu-i un aspect festiv. Cei mici s-ar putea bucura de niște iepurași de plus, care pot servi drept decor și pe care îi poți confecționa foarte ușor. Ai nevoie de o șosetă de bumbac și vată sau orez cu care vei umple șoseta. Cu o ață vei delimita capul, codița și urechile, iar cu o foarfecă vei contura forma urechilor. Folosește apoi un marker pentru a desena ochii, nasul sau chiar mustățile. Mai poți folosi nasturi sau mărgele pe post de ochi sau o panglică, pentru a-i oferi iepurașului un papion interesant. Iată un exemplu simplu de a realiza iepurașii, în următorul video:

Răsfață-ți familia de Paște cu o masă bogată, plină cu toate preparatele tradiționale preferate și frumos accesorizată cu obiecte de decor construite împreună. Astfel le vei oferi celor dragi amintiri minunate pe care le vor prețui toată viața.

Foto: Pixabay