Banalul detergent de vase

Folosește detergentul de vase de tip cremă, care conține și particule abrazive. Freacă ușor pata de parfum cu o batistă fină și detergent de vase, apoi spală bluza în apă caldă sau pune-o la spălat în mașină, la un program delicat.

Glicerină contra parfum

Tamponează petele de parfum cu glicerină și lasă soluția să acționeze câteva minute. Apoi pune cămașa sau haina pătată la spălat, în mod obișnuit. Pentru a fi mai eficientă, este bine să încălzești soluția de glicerină câteva secunde la cuptorul cu microunde.

Combină oțet și detergent

Amestecă, într-o ceșcuță, câteva linguri de oțet alb și câteva picături de detergent lichid de vase. Folosește un burete fin să freci petele cu această soluție și las-o să acționeze aproximativ 15 minute. Ulterior, clătește bine bluza cu apă caldă și pune-o la spălat.

Apă oxigenată pentru rufele albe

Dacă bluza pătată este complet albă, poți folosi liniștită un înălbitor pe bază de oxigen sau, mai simplu, chiar apă oxigenată. Freacă bine zona pătată cu apă oxigenată, las-o să acționeze câteva minute apoi repetă. După ce speli bluza și se usucă, vei vedea că petele au dispărut.

sursa foto: 123rf.com