Iată două metode sigure și recomandate de medici pentru a alege tocurile înalte potrivite cu înălțimea și lungimea picioarelor tale.

Măsoară talpa piciorului și află înălțimea tocului

Prima metodă este cea mai simplă și are ca rezultat înălțimea potrivită pentru pantofii cu toc pe care trebuie să îi porți zi de zi, la serviciu sau prin oraș.

Măsoară cu o riglă lungimea tălpii, de la călcâie până la vârful degetului mare. Împarte numărul de centimetri la 7 și rezultatul pe care îl obții este înălțimea ideală a tocului pentru tine.

Spre exemplu, dacă talpa ta are 24 de cm lungime, vei obține drept rezultat 3,4 cm.

Medicii spun că tocurile de zi ideale nu trebuie să depășească 4 cm înălțime, pentru a te simți cât mai confortabil chiar dacă mergi mult sau stai doar la birou.

Cum alegi tocurile înalte pentru petreceri

La petreceri și la club ne place să purtăm, totuși, tocuri mai înalte, chiar dacă a doua zi ne dor picioarele îngrozitor și nu ne mai putem încălța cu nimic.

Ei bine, și pentru tocurile înalte există o formulă simplă pentru a afla de fapt cât de înalte trebuie să fie ca să nu îți mai provoace dureri.

Distanța dintre baza călcâiului și baza degetului mare este înălțimea maximă pentru tocurile pe care le poți purta la petreceri

Distanța dintre baza călcâiului și baza degetului mare este înălțimea maximă pentru tocurile pe care le poți purta la petreceri

Întinde piciorul și ține-l cât mai relaxat, ca în poziția din poza de mai sus. Folosește o riglă de plastic pe care o poziționezi paralel cu podeaua, începând de la călcâi.

Trage o linie imaginară verticală de la baza degetului mare până la riglă și vei vedea care este înălțimea ideală a tocurilor de petrecere. În general, pentru tocurile de seară înălțimea recomandată este cuprinsă între 7 și 9 centimetri.

Pe lângă înălțimea tocurilor, când îți alegi pantofii de seară trebuie să fii atentă și la calapod, și la materialele din care sunt făcuți. Cu cât sunt mai atent lucrați și din piele de calitate, cu atât vor fi mai confortabili.

sursa foto: 123rf.com