Bananele se țin în cămară

Mulți oameni pun bananele în frigider, dar aerul rece înnegrește coaja și fructele se strică mai repede. Bananele se țin într-o cămară răcoroasă, bine aerisită și astfel au temperatura potrivită să se coacă bine. Ca să nu se strice repede, învelește codițele în folie de plastic sau de aluminiu.

Fructele roșii se spală cu oțet

Căpșunele, afinele, coacăzele sau boabele roșii de pădure se păstrează mult mai bine dacă le clătești cu apă rece și puțin oțet. Fiind un acid puternic, oțetul distruge sporii de mucegai și bacteriile de pe coaja fructelor, iar acestea rezistă la frigider proaspete mai multe zile.

Mici trucuri să păstrezi legumele și fructele mai mult timp

Salata verde trebuie acoperită

Dcă ai făcut prea multă salată și nu o consumi pe toată în aceeași zi, acoperă castronul cu un șervet moale de hârtie, să absoarbă umezeala în exces. Apoi pune o folie de aluminiu și ține la frigider. Va fi la fel de bună și a doua zi sau chiar a treia zi.

Legumele verzi se țin în staniol

Prazul, broccoli, varza sau anghinarea se păstrează cel mai bine la frigider, dacă le împachetezi cu folie de aluminiu. Chiar dacă tai bucăți din ele, ceea ce rămâne se menține verde și proaspăt câteva zile dacă este bine împachetat în staniol.

Sparanghelul are nevoie de apă

Sunt legume destul de scumpe, dar le poți păstra mai multă vreme la frigider, dacă le ții în apă. Scurtează codițele, să absoarbă mai multă apă, pune-le într-un borcan sau într-un pahar și ține-le la rece. Se vor menține proaspete aproape o săptămână.

Și pătrunjelul are nevoie de apă

Legăturile de pătrunjel, mărar sau leuștean se țin în apă, la frigider. Așa vor rămâne proaspete cel puțin 5 – 6 zile și vor fi la fel de aromate și la câteva zile după ce au fost culese.

 
sursa foto: 123rf.com
imagine: Libertatea pentru femei