Laptele dulce pasteurizat rezistă cel mai mult timp în frigider sau într-o cămară răcoroasă. Dar, dacă nu cumperi lapte pasteurizat, ai la îndemână trei soluții eficiente să îi prelugești valabilitatea și să rămână dulce.

Fierbe laptele imediat după ce îl cumperi

Laptele dulce din comerț este deja procesat și degresat, dar este bine să îl fierbi când ajungi acasă, dacă vrei să țină mai mult. Prin fierbere, se distruge o parte din microorganismele care favorizează fermentarea laptelui. După ce îl dai în câteva clocote, lasă-l să se răcească treptat și pune-l apoi la rece. Astfel, laptele va rezista cel puțin cu două zile mai mult decât în mod obișnuit.

Adaugă praf de copt

Pune o jumătate de linguriță de praf de copt la un litru de lapte dulce, amestecă bine și pune laptele la fiert. După ce a dat în câteva clocote, lasă-l să se răcească treptat și apoi păstrează-l la frigider. Praful de copt nu îi schimbă gustul, dar îi prelungește termenul de valabilitate cu trei sau patru zile.

Laptele dulce la congelator

Dacă ai cumpărat o cantitate mai mare de lapte dulce, singura soluție să îl păstrezi bun pentru consum este să îl congelezi. Laptele poate sta la congelator, fără să își schimbe proprietățile, timp de 6 luni. După decongelare, este posibil să se separe grăsimea, de aceea trebuie omogenizat cu mixerul. a

sursa foto: Shutterstock.com