CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Folosește cele mai simple metode de conservare și păstrează dovleceii pentru iarnă. Îi vei folosi adesea la diverse supe, tocănițe sau garnituri de legume deoarece dau un gust dulce și savuros. În plus, cu dovlecei și cartofi poți face cele mai bune ghivece de legume.

Dovleceii pentru iarnă. Cum se păstrează la congelator

Dacă ai suficient spațiu în congelator, cea mai simplă metodă de conservare a dovleceilor este înghețarea.

Alege dovlecei cu coaja tare, fără pete maro sau urme de mucegai. Spală-i bine, curăță coaja și taie dovleceii în fâșii (pentru garnituri de legume), cubulețe (pentru tocănițe și ghiveci) sau dă-i pe răzătoarea cu ochiuri mari (pentru supe cremă).

Pune dovleceii tocați în pungi în porții potrivite pentru o singură mâncare. Ar fi indicat să folosești pungi speciale pentru congelator. Și păstrează dovleceii pentru iarnă să îi folosești fie de Crăciun, fie la mâncărurile din post.

Dovlecei la borcan cu saramură

Spală bine dovleceii, curăță-i de coajă și taie rondele sau cubulețe. Așa îi poți așeza cel mai bine la borcan. Se face o saramură din 5 litri de apă și 5 linguri mari de sare și se dau în clocot dovleceii în această saramură doar 2 – 3 minute.

Apoi se scot cu o spumieră, se așază în borcanele sterilizate înainte și se acoperă cu saramura. Înfiletează bine capacele și se sterilizează borcanele la bain-marie. După ce dau în clocot borcanele se mai fierb încă 30 de minute pentru a fi sigură că se vor păstra perfect peste iarnă.

Dovlecei în suc de roșii

Este una dintre cele mai bune metode de conservare, deoarece acești dovlecei pot fi consumați ca atare iarna sau pot fi adăugați la diverse preparate cu alte legume.

Se folosește o cantitate de suc de roșii pe jumătate față de cantitatea de dovlecei cruzi. Adică, dacă ai 4 kg de dovlecei, vei avea nevoie de 2 litri de suc de roșii.

Se spală bine dovleceii, se curăță de coajă și se taie cubulețe sau rondele. Se pun în borcane pe jumătate și se completează cu sucul de roșii. În fiecare borcan se adaugă un jumătate de linguriță de zahăr și jumătate de linguriță rasă de sare. Dacă sucul de roșii este deja destul de sărat, se pune mai puțină sare.

Se înfiletează capacele și se pun borcanele să fiarbă la bain-marie pentru a steriliza bine conținutul.