Nimic nu se compară cu bradul natural și cu parfumul lui proaspăt în zilele de Sărbătoare. Este mult mai elegant, mai ecologic și mai sănătos să ai în casă un brad natural, decât unul artificial.

Cum se alege bradul de Crăciun

Alege un brad cât mai viguros și proaspăt. Strânge între degete capătul unei crengi, iar dacă acele sunt elastice și nu se desprind de pe creangă, înseamnă că bradul are încă seva verde și nu a început să se ofilească.

Alege și un suport solid, din metal sau din plastic, în care poți turna o cantitate mare de apă, de cel puțin 2 litri. Taie doi centimetri de la baza tulpinii bradului și pune-l în suport, în apă. Bradul de Crăciun este încă viu și va absorbi apa, rezistând mai multe zile decât dacă nu îl uzi deloc.

Temperaturile reci sunt ideale dacă iei bradul din timp!

Ideal ar fi ca bradul împodobit să stea în balcon, la frig, pe toată durata Sărbătorilor. Îl poți băga în casă doar în Ajun pentru două, trei zile, spre încântarea copiilor.

Iar dacă îl ții în casă și vrei să se păstreze verde și proaspăt timp de 2 sau 3 săptămâni, alege un spațiu cât mai răcoros, unde nu există calorifere și alte surse de căldură.

Dacă temperatura din casă trece de 20 de grade, în câteva zile, acele bradului se usucă și se împrăștie pe covor. De aceea, este mult mai potrivit un balcon rece.

  • Află care este diferența dintre brad, pin și molid. Cum se deosebesc cele trei specii
  • Apa este indispensabilă pentru bradul de Crăciun

    Completează apa din suport zilnic sau ori de câte ori este necesar și ai grijă să nu stea aproape de calorifer sau de sobă.

    Nu este nevoie să pui nimic în apă, nici zahăr, nici nutrienți chimici care se găsesc uneori pe la florării. Apa rece, răcoarea, umiditatea și aerul proaspăt te vor ajuta să păstrezi bradul de Crăciun mai mult timp verde și frumos.

    Vezi si cum impodobesti bradul de Craciun intr-un mod original