CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Cea mai rapidă soluție să răcești sucurile sau berea, fără frigider

Când te întorci acasă după o plimbare la peste 35 de grade, abia aștepți să te răcorești cu o bere sau cu un suc rece. Dar, dacă nu ai fost prevăzătoare să le pui din timp la frigider, îți va lua cel puțin 20 de minute să se răcească. Iată o soluție mult mai rapidă și în câteva minute poți servi băuturile reci și gustoase.

Scoate de la congelator cât mai multe cuburi de gheață, pune-le într-un bol cu apă rece și presară câteva lingurițe de sare. Pune apoi cutiile de suc sau de bere în bolul cu gheață și băuturile se vor răci în maximum 5 minute.

Sarea și gheața ajută lichidul din interiorul cutiilor sau al sticlelor să devină la fel de rece ca apa din bol în numai câteva minute.

Cum păstrezi băuturile reci la picnic, când nu mai ai gheață

De obicei, vara plecăm la picnic cu băuturile reci, scoase direct din frigider sau chiar din congelator. Iar cei mai prevăzători dintre noi își iau și gheață cu ei. Dar cum le păstrezi reci, când gheața se topește? Ai două soluții simple, cu condiția să găsești aproape un izvor sau o fântână cu apă rece ca gheața.

Pune cutiile sau sticlele cu băutură direct pe iarbă, învelește-le într-un ștergar de bumbac și udă ștergarul din când în când cu apă rece de izvor. Băuturile tale se vor păstra reci toată ziua.

Iar, dacă ai la tine o geantă frigorifică, toarnă apa rece de fântână direct în geantă și închide capacul. Cutiile cu suc sau cu bere se vor menține reci, chiar dacă gheața s-a topit.

sursa foto: 123rf.com

Vezi şi păduri pe lângă București, ideale pentru ieșit la picnic!