Din punct de vedere logistic ca să-ți pregătești copilul de școală, ai de cumpărat rechizite, ghiozdan, reînnoit garderoba. Mai trebuie să reînscrii copilul la diferite activități extracurriculare, la afterschool, să aranjezi transportul sau alte modalități de a te ajuta pe tine să stai liniștită la serviciu. În plus, în acest an trebuie să te asiguri că are posibilitatea de a face școală online, dacă vă fi cazul. Trebuie să știi că are la dispoziție tabletă, laptop sau telefon, conexiune la internet, dar și abilități de a utiliza aceste facilități sau o persoană care să-l învețe și să-l ajute când are nevoie.
Citește și: Ce învățăm din pandemie
Cum îți pregătești copilul de școală: Rutine vechi și noi
”Din punct de vedere al rutinei de organizare, ar trebui să începi să-ți obișnuiești copilul să se culce și, respectiv, să se trezească mai devreme. Ajută-l să (re)învețe rutina în ceea ce privește igiena pentru a se feri de noul coronavirus, dar și de alte posibile infectări. Deja probabil s-a obișnuit să poarte mască sau să-și dezinfecteze mâinile. Trebuie învățat să păstreze distanța și să recunoască un copil care nu se simte tocmai bine. Din punct de vedere psiho-emoțional recomand construirea de așteptări pozitive în ceea ce privește activitatea școlară, întâlnirea cu colegii, etc.”, spune psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu.
Citește și: Pregatirea pentru prima școala – Cum pregătești copilul
Temeri în plus în timp de pandemie
Copiii pot fi anxioși și le poate fi teamă să se întoarcă din nou la școală în noile condiții. S-ar putea să nu le placă măsurile de distanțare, să poarte mască și, totodată, le poate fi frică de îmbolnăviri. Chiar dacă, în general, cei mici nu fac forme grave ale bolii, întreaga atmosferă îi poate speria. În plus, s-ar putea teme că duc boala acasă, la bunici sau părinți care ar putea fi mai vulnerabili.
Cum îți pregătești copilul de școală în timp de pandemie? Dacă măsurile de distanțare nu-i convin, învață-l alte moduri de a rămâne conectat cu prietenii și moduri amuzante de a se saluta fără a se atinge. Asigură-l că noile reguli sunt pentru a menține sănătatea elevilor, a profesorilor și a celor dragi de acasă. Până la urmă, au de făcut câteva lucruri simple, cum ar fi să se spele des pe mâini și să tușească ori să strănute în pliul cotului. Măștile pot fi și cool, iar cei care nu le suportă pe gură pot purta vizieră.
Citește și: Pachețelul perfect pentru prânzul copilului tău
Sursa foto: 123rf.com