1. Greu de curățat de obicei, dar o joacă de copii dacă faci alegerea potrivită

Nu știm despre tine, însă pentru noi aragazul este o adevărată provocare când vine vorba despre curățenie. Petele de la gătit și praful sunt greu de îndepărtat, însă, dacă alegi astfel de plite incorporabile, curățarea va deveni mai simplă, pentru că murdăria nu se va mai ascunde în diversele orificii pe care le are un aragaz clasic.

Mai mult decât atât, după cum vezi, cea vitroceramică se face lună cu o singură trecere a lavetei. Practic, mai simplu de atât nu se poate. Îți poți imagina cât de repede vei curăța petele de mâncare arsă de pe o astfel de suprafață? După o sesiune zdravănă de gătit termini cu ștersul plitei într-un minut.

  1. Amplasează picurătorul în dulapul de deasupra chiuvetei, e mai simplu de curățat

Rămânem în zona bucătăriei și mai găsim o parte greu de curățat – picurătorul de vase, predispus la pete de calcar foarte persistente. Alege o chiuvetă rotundă și amplasează picurătorul în dulapul de deasupra chiuvetei. Când faci curat, e de ajuns să scoți tava de la el și să ștergi cu o lavetă.

Este, de asemenea, și un truc vizual prin care bucătăria ta va părea mai ordonată și mai curată, pentru că vasele nu sunt „etalate” pe blat, ci stau în dulap.

  1. Ce mobilier să alegi și pe care să-l eviți

Mobilierul lucios este, probabil, cel mai mare dușman al gospodinelor perfecționiste. Nu este neapărat greu de curățat, însă pe el sunt vizibile orice urme – degetele tale și ale copiilor, urma unui măr pus pe blat etc. Pe el se văd inclusiv urmele de apă lăsate de lavetă după ce îl ștergi.

Dacă nu vrei o bătaie de cap în plus, evită un astfel de mobilier și alege, în schimb, unul mat, mult mai simplu de curățat.

  1. Finisajele din casă, un factor care influențează efortul pe care îl vei depune când faci curat

Parchetul și gresia pe care le alegi pentru locuința ta vor influența enorm timpul petrecut cu mopul în mână. Ce înseamnă asta? Că cel mai bine ar fi să alegi culori care să nu fie nici prea deschise, nici prea închise. Bej, maro și alte culori din această paletă sunt o alegere potrivită. Și în acest caz este de preferat să stai departe de modelele lucioase, mai greu de curățat decât cele mate.

  1. Ce culori să alegi și de care să te ferești

Cele mai potrivite culori pentru moblier și finisaje sunt, în mod cert, nuanțele de maro, dar și verde oliv, cărămiziu sau gri. Culorile de la extreme – alb și negru – sunt greu de îngrijit și orice obiect de mobilier din această paletă coloristică trebuie șters aproape zilnic. Nu alege nici canapele, fotolii sau pernuțe decorative în aceste culori, murdăria se va observa imediat pe alb, iar pe negru vei vedea orice scamă sau puf.

Acestea sunt doar câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în calcul atunci când alegi obiecte pentru casă. Este chiar recomandat să te gândești în perspectivă și să alegi obiectele ținând cont și de partea practică atunci când îți amenajezi casa.

Sursa foto: Shutterstock